چيت ساز با بيان اينکه تنديس متعلق به يک شاهالمايي است يادآور شد: الماييها حکومتي معاصر با تاريخ اشکانيان در جنوب ايران هستند و نوشته زير تنديس نيز از آن را يک شاهک يا شاهزاده پارتي معرفي کرده است.
وي خاطرنشان کرد: الماييها همان پارتها هستند اما حکومت خوزستان را در زمان اشکانيان بايد المايي بگوييم نه پارتي.
چيتساز اظهار کرد: براي مشخص شدن اينکه اين تنديس المايي مربوط به چه طبقه اجتماعي است يک تيم باستانشناسي به مدت هشت سال کار مطالعاتي بر روي آن انجام داد.
سرپرست امور پايگاههاي سازمان ميراث فرهنگي گفت: براي اينکه مشخص شود چهره فرد اشکاني است، 8 هزار تصوير از سرويسهاي تاريخي شناسايي شد و بر اساس مستندات به دست آمده مشخص شد که صورت فرد اشکاني است.
چيتساز در توضيح پوشش اين مجسمه با بيان اينکه پيشاني بند او به طور واضح سربند اشکاني است تصريح کرد: شلوار مجسمه نيز به صورت جداگانه است که اين نوع پوشش نيز مختص دوره اشکاني است.
اين باستانشناس در خصوص حالت دست مجسمه که به صورت کامل شکسته است اظهار کرد: چينهاي لباس کنار کتف راست مجسمه، و مشابه با ديگر مجسمه به دست آمده از اين منطقه که حالتي مشابه داشته و در موزههاي مطرح جهان نگهداري ميشود بيانگر اين است که دست راست از کمر به بالا قرار داشته است.
سرپرست امور پايگاههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در مورد وضعيت قرارگيري پاهاي مجسمه نيز گفت: از ويژگينقش برجستههاي المائي باز بودن پاها است.
چيتساز در پايان خاطرنشان کرد: اين ويژگيها اثبات ميکند که مجسمه مربوط به شاهزاده پارتي ايراني است./115
انتهای پیام/