در هنگام وقوع اين زمين لرزهها مردم روستانشين به علت عدم استحکام خانههاي روستايي بيشترين آسيب را ميبينند و عمده قربانيان اين بلاي طبيعي را تشکيل ميدهند که اين امر از عدم استحکام خانههاي روستايي ناشي ميشود.
عمده خانههاي روستايي به علت قدمت، ضعف ساخت و ساز، نبود دانش فني کافي و اجرايي و بهرهگيري از مصالح در دسترس، کم دوام و نامرغوب، از وضعيت نامطلوب برخوردار هستند. خانههاي خشتي که با اندک تکاني فرو ميريزند و افراد زيادي را زير آوارهاي خود قرباني ميکنند.
مهمترين اقدامي که ميتوان براي کاهش ميزان تخريب اين سازهها که منجر به کاهش شمار قربانيان زمينلرزه در کشور ميشود انجام داد مقاومسازي خانههاي روستايي است و در اين راستا بنياد مسکن انقلاب اسلامي کشور نيز فعاليتهايي را آغاز کرده است.
در اين رابطه معاون بازسازي مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي کشور با بيان اينکه 35 درصد جمعيت ايران در روستاها زندگي ميکنند از مقاومسازي دو ميليون واحد مسکوني روستايي غيرمقاوم در کشور طي برنامههاي چهارم و پنجم توسعه خبر داد.
عزيزاله هاديان با اشاره به اينکه در حال حاضر حدود يک ميليون واحد مسکوني روستايي مقاوم هستند اظهار داشت: عمليات اجرايي مقاومسازي شش هزار واحد روستايي جديد در کشور آغاز شده است.
معاون بازسازي مسکن روستايي بنياد اسلامي کشور با اشاره به اينکه نتايج نهايي طرح آمارگيري ويژگيهاي مسکن روستايي کشور ارديبهشت ماه آينده اعلام خواهدشد، اظهار داشت: حدود 60 محور و داده آماري در اين سرشماري تحليل، بررسي، اعلام و اجرايي ميشود.
بنابراين گزارش مأموريت اصلي بنياد مسکن کشور مبني بر احياي روستاهاي داراي ارزش تاريخي و بافت با ارزش است و در سال جاري 5/3 ميليارد تومان براي اين امر اختصاص يافته است./115
انتهای پیام/