به گزارش ميراث آريا (chtn)، استاندار استان هرمزگان در دهمين گردهمايي بين‌المللي باستان‌شناسي ايران با بيان اين مطلب افزود: اين پژوهش‌ها تعامل بين کشورهاي منطقه را بيشتر و ارتباط علمي کشور را با ساير مراکز تحقيقاتي دنيا تسهيل و محکم مي‌سازد.

عبدالعلي صاحب محمدي در ادامه گفت: طرح ضرورت همکاري‌هاي بين‌المللي در شناخت فرهنگ ايراني به اين دليل بيان مي‌شود که بايد بپذيريم عملکرد حوزه پژوهشي ما بايد به درک عظمت تاريخي و فرهنگي کشور منجر شود زيرا بزرگي ايرانيان به شکوه تاريخي و تمدن آنان مرتبط است.

وي در ادامه يادآور شد: ملت ايران ملت بزرگي است و به همين نسبت شايستگي آن را دارد که در حوزه فرهنگ ايراني- اسلامي تمام پژوهشگران داخلي و خارجي در سطوح مختلف ابعاد متنوع اين فرهنگ را مطالعه کنند.

صاحب محمدي با بيان اينکه دهمين گردهمايي باستان‌شناسي کشور زمينه مناسبي را براي بيان ديدگاه و نظرات دانشمندان و محققان بين‌المللي داخل و خارج کشور درمورد فرهنگ و تمدن ايراني فراهم مي کند تصريح کرد: بدون ترديد برگزاري اين گردهمايي رشد مراکز علمي باستان‌شناسي اين مرکز را فراهم مي کند از سويي ديگر ، محققان نيز مي‌توانند دستاوردهاي پژوهشي خود را آنگونه که شايسته است عرضه کنند.

وي با بيان اينکه پژوهش‌هاي باستان شناسي نشان داده که ملت ايران در شکل گيري تمدن جهان معاصر سهم عمده‌اي دارند : بسياري از پژوهشگران بر اين باورند که ايران ميراث دار تمدن بشري بوده و تمدن معاصر شامل بخش عمده‌اي از دستاوردهاي تمدني فرهنگ ايراني اسلامي است.

استاندار استان هرمزگان خاطرنشان کرد: لازمه پژوهش و تحقيق در فرهنگي که جايگاه بلند مرتبه اي در شکل گيري تمدن دنياي امروز را دارد نيازمند افراد درخور شان و منزلت تاريخي است البته براي درک صحيح‌تر از ابعاد مختلف فرهنگ ايراني اسلامي بايد از بهترين ابزارهاي شناخت پژوهش در سطوح بين‌المللي استفاده کرد.

صاحب محمدي با بيان اينکه دهمين همايش باستان‌شناسي زمينه اي مناسب براي بيان ديدگاه و نظرات دانشمندان بين‌المللي داخل و خارج از کشور در مورد فرهنگ و تمدن ايراني فراهم مي کند اظهار داشت: در اين گردهمايي پژوهشگران اهل علم و متخصصان واقعي علوم باستان‌شناسي ابعاد تمدني فرهنگ ايراني را به زبان علمي مطرح مي‌کنند.

وي در مورد پيشينه تاريخي استان هرمزگان يادآور شد:براساس بررسي‌هاي باستان شناختي که بخش کوچکي از وسعت اين استان را شامل مي شود اهميت جايگاه والاي تاريخي اين استان مشخص شده است.

صاحب محمدي افزود: بررسي هاي باستان‌شناسي نشان از حضور انسان‌هاي اوليه در اين استان دارد ،از سويي ديگر يکي از مهمترين راه‌هاي گذر انسان از قاره آفريقا به قاره آسيا از طريق شهرهاي جاست، ميناب و رودان بوده است./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387092011