به گزارش ميراث آريا (chtn)، رئيس پژوهشکده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در دهمين گردهمايي بين‌المللي باستان شناسي ايران با بيان اين مطلب افزود: پژوهش‌هاي ميداني انجام شده در سال گذشته، شامل 35 مورد گمانه‌زني و لايه نگاري 55 مورد مجوز بررسي‌هاي باستان‌شناسي 15 مورد کاوش گسترده ملي 12 مورد کاوش بين‌المللي و مشترک و 25 مورد کاوش باستان‌شناسي در سدهاي‌ کشور بوده است.

حسن فاضلي نشلي گام مهم پژوهشکده باستان ‌شناسي را پژوهش در ايران فرهنگي عنوان کرد و افزود: در سال گذشته اين پژوهش در کشور عمان برگزار شد و اين بررسي ها و مطالعات منجر به درک اهميت پژوهش‌هاي فرهنگي در ايران شده است.

وي در مورد دهمين گردهمايي بين‌المللي باستان‌شناسي ايران گفت: در راستاي برگزاري اين همايش حدود 100 مقاله علمي از کاوش‌هاي باستان‌شناسي انجام شده در سال 86 گردآوري شده که تا يک ماه آينده منتشر مي‌شوند.

فاضلي نشلي مهمترين موضوع مطرح شده در حوزه ميراث فرهنگي را بعد از جنگ تحميلي مسئله خليج فارس و پژوهش‌هاي اطراف آن عنوان کرد و گفت: در اين راستا استفاده از نام جعلي خليج عربي مهم ترين موضوعي است که روح جامعه فرهنگ دوست ايران را خدشه دار کرده است.

وي افزود: اميدواريم طرح‌ها و برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري براي حمايت از نام خليج فارس سرلوحه کاري ما قرار گيرد شايد به اين ترتيب از هويت فرهنگي خليج فارس حمايت شود .

وي با بيان اينکه چهره استان هرمزگان در مطالعات فرهنگي ايران بسيار کمرنگ است تصريح کرد: اين استان به رغم داشتن پتانسيل‌هاي بالاي فرهنگي هنوز نتوانسته‌ به نحو شايسته‌اي مطرح شود که اين امر موجب شده تا اکنون در بندرعباس گردهم‌آييم و براي سال جاري و برنامه پنج ساله آينده طرحي جامع در حوزه مطالعاتي و باستان شناسي اين استان تدارک ببينيم .

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در ادامه افزود: دهمين گردهمايي باستان‌شناسي ايران در سال جاري داراي بخش ويژه اي شامل مطالعات ديرين شناسي ، زيست شناسي است.

وي با بيان اينکه در پنج ساله اخير محققان و پژوهشگران داخلي و خارجي در اين زمينه پژوهش‌هاي خوبي را انجام داده‌اند خاطرنشان کرد: به منظور شناخت بهينه زيست بوم ايران پژوهشگاه باستان‌شناسي در اين همايش يک روز کامل را به اين موضوع اختصاص داده است تا بتوانيم با اين موضوع بيشتر آشنا شده و از آن استفاده کنيم.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي درگذشت ناگهاني دکتر مسعود آذرنوش را بزرگترين ضايعه حوزه باستان‌شناسي ايران در طول 20 سال اخير عنوان کرد و گفت: شخصيت منحصر به فرد علمي زنده ياد آذرنوش مورخ توانا و باستان شناس شهير ايراني سبب شده تا بتوانيم درک درستي از دو دوره اشکاني و ساساني داشته باشيم.

وي در خاتمه گفت: در طول ده سال اخير، زنده ياد آذرنوش در حوزه مديريت باستان‌شناسي کشور تحولات اساسي به وجود آورد که اين امر زمينه ارتقاي دانش باستان‌شناسي ايران را فراهم آورده ‌است./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387092018