به گزارش ميراث آريا (chtn)،رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در دهمين گردهمايي يبين المللي باستان شناسي ايران با بيان اين مطلب افزود: بيش از 100 مقاله در اين همايش ارائه مي‌شوند که اين مقالات مي‌توانند به عنوان منابع مهم در حوزه باستان‌شناسي استفاده شوند.

سيد مهدي موسوي در ادامه گفت: باستان‌شناسي يک علم ميان رشته‌اي است و به تعامل باستان‌شناسان در سطوح بين المللي نيازمند است.

وي به نبود گزارش‌هاي اطلاعاتي از عملکرد باستان‌شناسان خارجي در ايران اشاره کرد و خاطرنشان شد: اين امر بحث عمده‌اي در باستان‌شناسي کشور به شمار مي رود و در همين راستا پژوهشگاه ، باستان‌شناسان را ملزم کرده‌ است که گزارش‌هاي باستان‌شناسي خود را به صورت سالانه ارائه دهند.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه باستان‌شناسان خارجي را تشويق مي‌کنيم تا يافته‌هاي تاريخي خود را با دانش روز هماهنگ کنند تصريح کرد: اين امر نياز به مطالعات گسترده باستان‌شناسي دارد و لازم است به اين موضوع بيش از پيش پرداخته شود.

وي اظهار کرد: پژوهشگاه درصدد است تا برنامه‌اي مدون و راه‌بردي پنج ساله آينده را در حوزه باستان‌شناسي تنظيم کند و از رئيس پژوهشکده خواسته شده تا از حضور صاحب نظران اين حوزه براي پر کردن خلاء هاي موجود استفاده کنند.

موسوي با بيان اينکه مطالعات اندکي بر روي استان‌هاي شمالي خليج فارس انجام شده است گفت: لازم است در راستاي مطالعات پژوهشي بر روي اين استان‌ها، از ظرفيت‌هاي کارشناسي و استاني لازم استفاده کنيم تا بتوانيم برنامه‌ريزي جامع و اصولي داشته باشيم.

وي تصريح کرد: نبود حوزه مطالعات خليج فارس ما را رنج مي‌دهد چراکه مطالعات پژوهشي در اين حوزه بايد در راس برنامه‌هاي پژوهشکده قرار گيرد.

موسوي از تشکيل يک تيم مطالعاتي براي جزاير تنب کوچک و بزرگ و ابوموسي خبر داد و گفت: در حوزه باستان‌شناسي استان‌ها لازم است تيم کارشناسي تشکيل شود چرا که وقتي کار ما بيشتر مي‌شود نياز به نظارت بيشتري نيز احساس خواهد شد ./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387092029