وي تأکيد کرد: سازمان نيز امسال همزمان با فرا رسيدن اين شب آيينهاي ويژه يلدا را در فهرست ميراث معنوي کشور به ثبت خواهد رساند.
مجيد عرفانيان ادامه داد: در هزارههاي گذشته، ايرانيان دريافته بودند که از آغاز دي ماه روزها به تدريج بلندتر و شبها کوتاهتر ميشود و خورشيد هر روز بيشتر در آسمان ميماند از اين روي در پايان آخرين شب پاييز بلندترين شب سال و سپيده دم نخستين روز زمستان بر آمدن نخستين پرتوهاي خورشيد تابان را که مهر ميناميدند به عنوان لحظه زايش مهر جشن ميگرفتند که بعدها جشن يلدا به معني زده شدن و يا جشن شب چله نامگذاري شد و تا امروز نيز باقي مانده است.
مدير روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي در مورد ضرورت ثبت يلدا در فهرست ميراث معنوي کشور گفت: جشن شب يلدا ميراث مشترک همه ايرانيان است که در خانوادههاي ايراني از هر قشر و و با هر دين و مذهب برگزار ميشود.
وي گفت: يلدا جشني است که در آن مردمان به انتظار سپيده دم و دريافت گرماي مهر تابان مينشينند و اين گرماي زندگي بخش را که از طبيعت گرفتهاند به همديگر هديه ميدهند از اين رو شناسايي بهتر و ثبت اين جشن کهنسال که پس از نوروز يکي از فراگيرترين جشنهاي همه ايرانيان است و برپايي همه ساله آن، زمينه نزديک و همدلي همه اقوام و تيرههاي ايراني را فراهم آورده امکان پاسداشت ارزشهاي فرهنگي اين جشن و انتقال بهتر آن به نسلهاي آينده را فراهم خواهد ساخت./120
انتهای پیام/