علي بينننده افزود: از مهمترين اقدامات براي مرمت ورودي هشت ضلعي پشت ايوان خسرو ميتوان به آواربرداري به منظور ساماندهي ، مرمت بخشهاي از بين رفته بر طبق شواهد و مدارک موجود ، خواناسازي با مصالح آجر ، سنگ و ملات سنتي اشاره کرد .
سرپرست مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان تصريح کرد : در اين مجموعه آواربرداري از سال 74 آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است .
بينننده در ادامه درباره خواناسازي با مصالح آجر و سنگ در ورودي هشت ضلعي پشت ايوان خسرو ، گفت : با توجه به شرايط موجود و در طول زمان ، ورودي هشت ضلعي پشت ايوان خسرو تخريب شده و از بين رفته بود که با انجام خواناسازي و آواربرداري ورودي هشت ضلعي نمايان شد .
وي اضافه کرد : پس از نمايان ورودي هشت ضلعي پشت ايوان خسرو با مصالح آجر ، سنگ و ملات سنتي مرمت و بازسازي شد .
بينننده افزود: مرمت اين قسمت از اين مجموعه توسط مرمتگران و کارشناسان پايگاه مجموعه جهاني تخت سليمان انجام شده است .
خاطر نشان ميشود؛ تخت سليمان تکاب به عنوان يکي از مهمترين و مشهورترين مراکز تاريخ تمدن ايران و جهان و يکي از آثار ثبت شده کشور در فهرست آثار تاريخي جهان است.
اين بنا در سال 1382 در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيد. در اين منطقه نشانهها و بقاياي استقرار و تلاش انسان از هزاره نخست پيش از ميلاد تا سده 11 هجري به چشم مي خورد. هرچند اوج شکوه آن در دوره ساسانيان است.
قلعه تاريخي تخت سليمان بازمانده از دوره ساسانيان با بخشهاي مختلفي همچون آتشکده آذر گشنسب به عنوان يکي از مهمترين آتشکدههاي دوره ساساني، آتشکده شاهي و جنگ آوران، ايوان خسرو، معبد آناهيتا، آتشگاههاي کوچک و دروازه ها و ديوارهاي مستحکمش از بناهاي مهم تاريخي جهان به شمار ميرود.
/104
انتهای پیام/