به گزارش ميراث آريا(chtn) مصرف دارو به عنوان آخرين و حساس‌ترين مرحله در چرخه سلامت و بهداشت از مهمترين ارکان درمان بيماري‌ها است اما مصرف بي رويه و خودسرانه دارو يا خوددرماني با توجه به گسترش ابعاد آن از مشکلات مهم بهداشتي و درماني به خصوص در کشورهاي در حال توسعه محسوب مي‌شود.

خود درماني در بين مردم کشور ما نيز بسيار شايع است و در ايران تقريباً همه خانواده ها به طور روزانه مصرف کننده دارو هستند ايراني‌ها مجموع داروهاي کشور را بدون مشورت با پزشک و خودسرانه مصرف مي‌کنند!

در بسياري از کشورها در مورد فروش دارو، قوانيني وجود دارد. خوددرماني امروزه به يکي از برنامه‌هاي روزمره برخي بيماران تبديل شده است و آنان بدون هيچگونه توجهي به عواقب اين کار اقدام به تجويز نسخه براي خود مي‌کنند، اگرچه بسياري از کشورها و حتي در کشورهاي پيشرفته اين شيوه درماني وجود دارد ولي طبق تحقيقات، در ايران درصد بالايي از بيماران در مواقع ضروري هم به پزشک مراجعه نمي‌کنند.

بي‌اعتمادي به کيفيت دارو، دسترسي راحت مردم به دارو، عدم دسترسي به پزشک در برخي موارد، گراني درمان (ويزيت پزشک)، اهميت ندادن بيمار به تجويز نسخه پزشکي و مهمتر از همه نداشتن اطلاعات کافي را، مي توان از مهمترين علل مصرف خودسرانه دارو ذکر کرد.

در صورتي خوددرماني و مصرف خودسرانه دارو زماني کاهش پيدا مي‌کند که رابطه بين بيمار و پزشک دلسوزانه شود و بوسيله اطلاع رساني از طريق رسانه‌ها در جهت فرهنگ‌سازي و اشاعه فرهنگ صحيح استفاده از دارو در بين مردم تلاش شود.

مصرف بي رويه و خودسرانه دارو در ايران تاکنون تلفات زيادي داشته، شايعات جسمي و روحي فراواني بر بيماران وارد کرده است. با اين وجود ضروري است در جهت رفع اين معضل اقشار مختلف مردم، مسئولان بهداشت و درمان و تمامي بخش ها با برنامه ريزي صحيح آموزشي در جهت بالا بردن سطح آگاهي افراد جامعه اقدام کنند./120









انتهای پیام/

کد خبر 138709246