موزه‌هاي ايران، راهي طولاني براي مردمي شدن پيش‌رو دارند

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي سازمان، محمد حسين فرمهيني فرميهني، مديرکل موزه‌ها با اعلام اين خبر گفت: با توجه به اينکه امسال به نام سال نوآوري و شکوفايي نام‌گذاري شده و اين نمايشگاه با نگاهي به اقتصاد در موزه ها در شهر يزد برگزار مي‌شود.

وي افزود: با توجه به نيازسنجي مخاطبان لزوم آشنايي با مسائل روز دنيا در موزه‌هاي کشور آشکار است؛به همين دليل قرار است در اين همايش موزه داران با تغييرات در حوزه‌هاي مختلف مانند ساختار موزه‌ها، ويترين‌ها و اشياء آشنا شوند.

فرميهني در ادامه صحبت‌هاي خود خاطرنشان کرد: همچنين در اين همايش اصولي مانند چگونگي خلاقيت با اشياء داخل موزه در راستاي جذب مشتري بررسي مي‌شود.

مديرکل موزه‌ها در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: اقتصاد در موزه‌ها از ديگر موضاعاتي است که مهمترين مشکل موزه‌ها به شمار مي‌آيد.

وي در همين زمينه ادامه داد: در بحث اقتصاد موزه‌ها، تجاربي از موزه اي معروف مانند لوور پاريس، متروپليتن در آمريکا، موزه بريتانيا در لندن گرفته شده و قرار است تجربيات اين موز‌ه‌ها در اختيار کارشناسان قرار گيرد.

اين مقام مسئول اظهار داشت: موزه‌ها در ايران، راهي بس طولاني براي مردمي شدن در پيش‌رو دارند. در اينجا زمينه پژوهش و تحقيقات وجود ندارد و مخاطبان پژوهشگران فايده‌اي در موزه‌ها نمي‌يابند. موزه‌ها حتي جايي در برنامه‌هاي تفريحي مردم ندارند. هرگاه در ميان ملتي، تاريخ و تمدن آن فراموش شود و اهميت خود را از دست بدهد، موزه‌ها هم متروک مي‌مانند.

وي گفت: تا زماني که نگرش موجود به موزه‌ها به عنوان اماکن تشريفاتي و انبارهاي حفاظت تاريخي تغيير نکند، اين محوطه‌هاي سرد و بي‌روح نمي‌توانند مردم عادي، خانواده‌ها و جوانان را بسوي خود جذب کنند. در هر کشور شمار بازديدکنندگان از موزه‌ها، يکي از نشانه‌هاي رشد فرهنگي به شمار مي‌رود و ما هنوز از اين نوع نگرش فاصله بسيار داريم. فرهنگ آشنايي با آثار گذشتگان در خانواده‌ها با مشکل روبروست، تبليغات لازم توسط نهادهاي آموزشي و فرهنگي جامعه، رسانه‌ها و مطبوعات صورت نمي‌گيرد.

مدير کل موزه‌ها در همين زمينه تصريح کرد: تدوين و تصويب طرح‌ جامع موزه‌ها که در برگيرنده قوانين مترقي و فراگير موزه‌داري با توجه به فرهنگ‌هاي بومي و فرا منطقه‌اي و تثبيت جايگاه آن در حوزه فرهنگي کشور و نهادي تأثيرگذار باشد، مي‌تواند اولين گام در اين راه به شمار آيد.

وي ادامه داد:افزايش بودجه قابل توجه از طرف دولت براي توسعه و تجهيز موزه‌ها، حمايت از مشارکت سازمان‌هاي مردم ‌نهاد، شوراهاي شهر و روستا و شهرداري‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي براي ايجاد و اداره موزه‌هاي محلي، روستايي، تخصصي و دانشگاهي، ايجاد تشکيلات منسجم و ارتقاي سطح کارشناسي و بهره‌مندي از توانمندي‌هاي علمي و اجرايي کارشناسان آزاد، استفاده از تجارب جهاني و شناخت قابليت‌هاي موزه و توجه به ارتقاي محتوايي و تنوع موزه‌ها، مخاطب‌شناسي و جامعه‌شناسي آحاد جامعه و شناخت دقيق نيازهاي ايشان، مي‌تواند بخشي از عقب‌ماندگي در حوزه موزه‌داري کشور را جبران کند.

وي افزود: بديهي است نيل به اين اهداف را نمي‌توان از يک سازمان انتظار داشت و براي دقت، انسجام، تصميم‌سازي و تصميم‌گيري‌ها مي‌بايست از نهادها و نيروهاي تخصصي و پشتوانه مالي تشکيلات شورايي که در آن متصديان دولتي و سازمانهاي مردم‌نهاد فرهنگي - اقتصادي کشور حضور دارند بهره‌مند شد.

محمد حسين فرمهيني فراهاني در پايان گفت: ايجاد بستر فرهنگي و پوشش آموزشي آحاد جامعه را در توجه به تاريخ و پيشينه خود، از هجوم القائات فرهنگي و خودباختگي در امان خواهد داشت. در اين عصر، موزه‌ها از نقاط اتکايي و از پيش‌نيازهاي اين عزم ملي بشمار مي‌آيند./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387092523