يحيي رحمتي با بيان اينکه طبق اين دستورالعمل از استانها خواسته شده است که هنرمندان پيشکسوت و شاخص استان خود را طبق ضوابط موجود شناسايي کرده و به اين اداره کل معرفي کنند، اظهار داشت: همچنين استانها موظفند هنرمندان و صنعتگراني را که طبق اين آييننامه داراي ويژگيهاي ذکر شده در آييننامه نيز هستند را معرفي کنند.
وي ادامه داد: طبق آيين نامه موجود هنرمند صنايعدستي و هنرهاي سنتي کسي است که غير از اشتغال در يکي از رشتههاي صنايع دستي، توانايي هنري، خلاقيت، نوآوري و اطلاعات کافي نسبت به رشته را نيز داشته باشد.
مديرکل حفظ و احياء اين معاونت با اشاره به اينکه خلاقيت و نوآوري در آثار صنايع دستي شامل ترکيب و تلفيق مواد، اشکال، ابزار و شيوههاي مرتبط با ساخت آثار هنري ميشود، گفت: ضمن اينکه فعاليت هنري هنرمند صنايع دستي بايد وظيفه و حرفه اصلي او باشد.
رحمتي حسن شهرت و برخورداري از سبک ويژه در ارائه آثار از مشخصههاي اصلي هنرمند پيشکسوت طبق اين آيين نامه است، افزود: ضمن اينکه اين افراد بايد بيش از 35 سال سابقه آفرينش حرفهاي و داشتن توانايي تشخيص و رفع نواقص و کاستيها در کارهاي هنريشان و تدريس و آموزش به ديگران را داشته باشند.
وي در ادامه اظهار داشت: همچنين هنرمندي که کمتر از 60 سال سن و يا کمتر از 35 سال سابقه فعاليت حرفهاي داشته اما به سبب سانحه و يا هر علت ديگري قادر به فعاليت نباشد به شرط برخورداري از ديگر ويژگيهاي اين آيين نامه، پيشکسوت محسوب ميشود.
مدير کل حفظ و احياء معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي خاطرنشان کرد: هنرمندان شاخص استانها نيز بايد از خلاقيت، شناخت و کاربرد مواد، آشنايي با ساير رشتههاي هنري، امکان آموزش رشته هنري و ارائه کار پژوهشي به صورت تؤامان برخوردار باشد.
يحيي رحمتي همچنين مشخصه طراحي و اجراء را نيز براي اين دسته از هنرمندان لازم دانست و افزود: اين عامل قدرت انديشه و عمل هنرمند در تهيه طرحهاي هنري مربوط و نحوه پياده کردن اين طرحها از لحاظ تکنيکي و هنري و ارزش کمي و کيفي آثار هنري هنرمند را مورد ارزيابي قرار ميدهد.
وي يادآور شد: اين آييننامه به استانها فرستاده شده که معاونتهاي هنرهاي سنتي و صنايعدستي استانها بعد از مطالعه نسبت به اجراي آن اقدامات لازم را انجام دهند./111
انتهای پیام/