وي با اشاره به اينکه بر همين مبنا از مدتي پيش پژوهشگران بخش هنرهاي سنتي و صنايع دستي را در توجه به چرخه توليد ملزم کردهايم، اظهار داشت: راهکارهايي که بر پايه اين روش پياده ميشود، در مبحث آسيب شناسي رشتههاي در خطر فراموشي مؤثر خواهد بود.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان گيلان ادامه داد: به دليل نبود شناخت کافي از چرخه توليد رشتههاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي مشکلاتي ايجاد ميشود، امکان حمايت از صنعتگران و راهنمايي آنها در فرصتهاي مختلف و بنا بر نيازشان وجود ندارد.
قاسمي با بيان اينکه در آسيب شناسي رشتههاي در خطر صنايعدستي شناخت مواد اوليه نحوه توليد، ابزار و وسايل مؤثر و چگونگي فروش خودنمايي ميکند، گفت: با تحقيقات کارشناسي که انجام شده اين عوامل نقش مؤثري در فراموشي بسياري از رشتههاي صنايع دستي داشتهاند.
وي در ادامه اظهار داشت: اينکه در مراحل توليد محصول چه عواملي دخيل است، نقش توليد کننده محصولات صنايع دستي در ايجاد بازار فروش در کار نقش تقاضاي بازار در توليد محصول نهايي از عواملي است که توسط پژوهشگران هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان مورد توجه قرار ميگيرد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان گيلان خاطرنشان کرد: در گذشته پژوهش در بخش صنايعدستي تنها به مستندنگاري صرف از اين رشتهها مربوط ميشد، اما در روش جديد هر مقولهاي جايگاه و تعريف ويژه دارد.
ساسان قاسمي يادآور شد: براي ماندگاري هر هنر سنتي بايد جنبههاي مختلف ماندگاري و حفظ آن کارشناسي شود. / 111
انتهای پیام/