وي برگزاري اين همايش را مقدمه اي براي مطالعات رودکي شناسي ذکر و اضافه کرد: در اين همايش پژوهش بر روي نسخه هاي موجود، تلاش براي کشف ابيات بيشتر از رودکي، تشريح پيامهاي رودکي براي اهل فضل از نظر انواع ادبي و هم محتوايي و تشکيل موسسه بين المللي فرهنگي علمي ابوعبدالله رودکي مورد بحث و بررسي و توجه قرار خواهد گرفت.
عضو هيات علمي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور اظهار داشت: با توجه به اينکه رودکي در دستگاه آن سامان نقش محوري داشته پيام هاي او مي تواند در روند سير تاريخ ادبيات فارسي براي شعرا راهگشا و تاثيرگذار باشد.
وي با بيان اينکه پيام ها و اندرزهاي رودکي براي جهانيان پيام صلح و دوستي است، گفت: از دوره هرمانته در سال 1837 ميلادي و ابتداي تولد صنعت چاپ به بعد رودکي شناسي به شکل رسمي وارد حوزه تحقيق متديک شده اما در فرهنگ عمومي اين شاعر بزرگ را با اشعار کمي مي شناسد و هر چه کار بيشتري در اين زمينه انجام شود، باز هم اندک خواهد بود.
کريميان افزود: تشکيل موسسه بين المللي فرهنگ علمي ابوعبدالله رودکي مي تواند در خصوص تعقيب اهداف و فعاليت هاي مشترک فيمابين سه کشور ايران، تاجيکستان و افغانستان براي استمرار مطالعات و ساماندهي رودکي شناسي راهگشا و موثر باشد./106
انتهای پیام/