62موزه به تعداد موزه هاي کشور افزوده شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي ، حسين جعفري، معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، با بيان اينکه براي برنامه چهارم ايجاد 245 موزه در دستور کار قرار گرفته است ،افزود: تا پايان سال جاري مابقي موزه‌ها افتتاح و تعدادي نيز در سال آينده که پايان برنامه چهارم است، به بهره برداري مي‌رسد.

وي با بيان اين که در هفتاد سال گذشته و تا قبل از دولت نهم، حدود 102 موزه در کل کشور ايجاد شده بود، گفت: در اين دولت با اهتمام ويژه به احيا و ارتقاي هويت ديني و ملي عموم مردم، تلاش شده تا موزه‌هاي بيشتري براي ارايه هويت اصيل ايراني راه اندازي شود.

جعفري به راه اندازي موزه‌هاي منطقه‌اي اشاره کرد و گفت: مطالعه و طراحي و مکان‌يابي براي ساخت 12 موزه منطقه‌اي هم‌اکنون انجام شده و عمليات اجرايي آن پيش از پايان سال جاري آغاز خواهد شد.

وي اظهار داشت: موزه‌هاي منطقه‌اي در شهرهاي خراسان،‌ اصفهان، شيراز، خوزستان، مازندران، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، جيرفت، همدان، فارس، بوشهر و گيلان احداث مي‌شود. ‌

جعفري درباره وضعيت اکووزه هاي کشور گفت: همچنين مراحل طراحي و مکان يابي 3 اکو موزه سراوان در گيلان، عشاير در فارس و کوير در جيرفت صورت گرفته و قرار است تا پايان امسال عمليات اجرايي آن آغاز شود.

وي ادامه داد: در اکو موزه گونه‌هاي مختلف فرهنگ،‌ آداب و رسوم و جنبه هاي مختلف زندگي مردم هر منطقه به نمايش گذاشته مي‌شود.

معاون فرهنگي سازمان به بخش ديگري از اقدامات دولت نهم اشاره کرد و گفت: عمليات حفاري و اجرايي سايت موزه هاي \"گوهر تپه بهشهر\" در مازندران، \"بنديان درگز\" و \"توس\" در کنار هارونيه در مشهد انجام شده و هم اکنون بازديد عمومي دارد.

اين مقام مسئول درباره سايت موزه ها گفت: سايت موزه هاي \"هگمتانه\" همدان و اردبيل نيز بازديد عمومي دارد ولي شکل سايت هنوز پيدا نکرده است.

وي ادامه داد: سايت موزه ها، مناطق تاريخي است که عمليات حفاري و کاوش هاي باستان شناسي در آنها به طور کامل انجام شده و مردم مي‌توانند براي بازديد به آن منطقه مراجعه کنند.

وي به بودجه درنظرگرفته شده براي بخش هاي مختلف اشاره کرد و گفت: براي بخش مطالعه و طراحي موزه‌هاي منطقه‌اي حدود 80 ميليارد ريال، تجهيز موزه ها در کل کشور حدود 60 ميليارد ريال، براي توسعه موزه ملي ايران 250 ميليارد ريال درنظرگرفته شده است، ولي هنوز در اختيار اين بخش‌ها قرار داده نشده است.

معاون فرهنگي سازمان گفت: يکي ديگر از اقدامات انجام شده در بخش موزه‌ها، طراحي شش انبار امن در سطح کشور در مقابل زلزله، سيل، جنگ و حوادث غيرمترقبه است.

وي افزود: هدف از طراحي اين انبارها، محافظت و ايمن نگه داشتن اموال و اشياء تاريخي موزه‌ها در صورت بروز هرگونه حادثه است.

جعفري با بيان اين که ساخت اين انبارها در برخي از شهرها وارد مرحله اجرايي شده است،‌ اظهار داشت: اين انبارها مربوط به يک موزه نيست، بلکه موزه‌هاي مربوط به يک منطقه را پوشش مي‌دهد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387100231