رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي به ديگر دلايل اهميت اين موضوع اشاره کرد و گفت:همچون سنوات گذشته شاهد آن بوديم که بازار تبريز به عنوان يکي از جدي ترين اماکن مورد استفاده مردم در عزاداري هاي حضرت ابا عبدالله الحسين و ياران وفادارش بود . بديهي است تنها همين مورد کافي است تا سازمان و بازاريان براي احترام عزاداران ايشان نسبت به آماده سازي جاي جاي بازار تبريز اقدام کنند و مناسب ساز ي کف بازار از اولويت برخوردار است .
وي در خصوص شرح اين عمليات گفت:اين عمليات شامل کف سازي با آجر و سنگ و تسطيح کف تيمچه است.
محمدي در مورد تيمچه حاج محمدقلي گفت: تيمچه حاج محمدقلي هم در اثر مرور زمان و تغييرات به وجود آمده از لحاظ کف دچار مشکلاتي شده و طي عمليات مرمتي، پس از زيرسازي و تسطيح، کف سازي خواهد شد.
به گفته محمدي،عمليات مرمت و کف سازي هر کدام از اين تيمچه ها در حدود يکصد ميليون ريال هزينه دربرخواهد داشت که با همکاري سازمان و بازاريان تهيه و مصرف ميشود.
دبير ستاد ثبت جهاني بازار در پايان گفت:با توجه به اينکه در فصول سرد سال هستيم و کف سازي هم شرايط خاصي دارد و در اين مدت نبايد لطمه اي به عبور و مرور و فعاليت اقتصادي بازاريان وارد شود، براي مرمت و کف سازي اين دو تيمچه بين 3 تا 4 ماه زمان صرف خواهدشد .
بازار تاريخي تبريز از راستهها و تيمچهها و سراهاي متعددي تشکيل شده و به دليل جريان زندگي و کار در آن، نيازمند توجه و مرمت مداوم است و اين اقدامات با نظر کارشناسان و توسط متخصصان خبره در محوطه بازار اعمال مي شود تا ضمن حفظ ايستايي و افزايش استحکام محوطه بازار، اصالت و زيبايي و فرم تاريخي آن هم از بين نرود و براي آيندگان به يادگار بماند.
پرونده بازار تاريخي تبريز براي ثبت در فهرست آثار جهاني يونسکو در دست تکميل است تا در صورت ثبت در اين فهرست، ايران صاحب اولين مجموعه بازار ثبتي در جهان باشد./106
انتهای پیام/