سال گذشته شهرداري تهران براي برف روبي و جلوگيري از بسته شدن گذرگاهها هنگام بارش برف به نمک پاشي روي آورد. پيش از اين تنها در برخي گذرگاهها مثل پل هاي هوايي از نمک استفاده ميشد و اقدام شهرداري تهران، واکنش کارشناسان محيط زيست را بر انگيخت با اين همه امسال معاونت خدمات شهري شهرداري تهران بر استفاده از نمک پاشي براي برف روبي تاکيد دارد، به طوري که با بارش نخستين برف ناچيز به قدري نمک در خيابانها ريخته شد که پس از آب شدن برف سطح معابر و فضاي سبز همچنان سفيد پوش ماند.
محمدهادي حيدرزاده در خبري که از طريق پايگاه خبري فضاي سبز و محيط زيست ايران منتشر شد، گفت: در طرحي که ما ارائه داديم نبايد بستههاي شن و نمک نزديک فضاي سبز قرار ميگرفت و نمک پاشي تنها در محلهايي مجاز بود که به فضاي سبز آسيب نرساند.
حيدرزاده در پاسخ به اين سوال که نمک چه ضررهاي زيست محيطي را ميتواند به جاي بگذارد گفت: پاسخ سوال شما را به صورت تذکر به مسئولان خدمات شهري اعلام کردهايم و بهتر است از مسئولان اين حوزه سوال کنيد. من الان در شهرداري سمت دارم و هر وقت از سمت خود برکنار شدم پاسخ اين سوالتان را شفاف و صريح ميدهم.
حيدرزاده در اين باره گفت: ما هرگز نميتوانيم منکر آسيب رساندن نمک به طبيعت شويم و در اين ميان تنها کاري که ميتوانيم انجام دهيم نظارت برستادهاي برف روبي است که بيش از ميزان اعلام شده از نمک استفاده نکنند.
او در حالي از نظارت برستادهاي برف روبي صحبت کرد که از مدتها پيش شهرداري بستههاي نمک و شن را در اختيار شهروندان گذاشته و اعلام کرد دو رنگ از بستههايي که در کنار معابر قرار گرفتهاند براي استفاده شهروندان است.
حيدرزاده در پاسخ به اين سوال که چگونه ميتوان بر نحوه شن و نمک پاشي واحدهاي خدمات شهري نظارت کرد، تنها سکوت کرد.
طي ماه اخير بستههاي نمک و شن در سطح گسترده در پايتخت توزيع شده که تصور مي شد تا پايان زمستان کافي باشد، اما شهروندان به علت نداشتن اطلاعات زيست محيطي با نخستين بارش برف، همه کيسهها را پاره کردند و محتوياتش را بر سطح گذرگاهها پاشيدند.
شايد اطلاعساني به شهروندان در مورد استفاده از شن و نمک بتواند اندکي از صدمات جبران ناپذير به فضاي سبز اثري بکاهد که متاسفانه شهرداري تاکنون تلاشي نکرده است.
انتهای پیام/