علي عابدي ادامه داد: يک هزار و 144 نفر از هنرآموزان استان تا پايان پاييز امسال دورههاي آموزشي صنايعدستي را در سطح استان خراسان شمالي پشت سر گذاشتهاند که از اين تعداد 951 نفر آزمون پايان دوره را با موفقيت گذراندهاند.
وي با اشاره به اينکه آموزش رشتههاي صنايعدستي در خراسان شمالي تا پايان 9 ماهه سال جاري در 16 رشته دنبال شده است، اظهار داشت: گليم بافي، رودوزيهاي سنتي، تذهيب، معرق چوب، منبت، چاپ باتيک، چاروق دوزي، چوخه بافي، زيورآلات سنتي، کلاه بافي و مينياتور اين رشتهها را تشکيل ميدهند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي اين استان تصريح کرد: آموزش رشتههاي صنايعدستي خراسان شمالي به دو شيوه عمومي و استاد شاگردي در اين مدت انجام شده است.
عابدي با بيان اينکه رشتههاي در معرض فراموشي که به دليل فعال بودن تعداد کمي از هنرمندان در آنها به شيوه استاد شاگردي به علاقهمندان آموزش داده شده است، گفت: آموزش اين رشتهها به منظور حفظ و احياء و جلوگيري از منسوخ شدن آنها در حال پيگيري است.
وي در ادامه اظهار داشت: چاروق دوزي، صحافي سنتي، پارچه بافي، کلاه بافي، نمد مالي و چوخهبافي در 9 ماهه گذشته به شيوه استاد شاگردي و به بيش از 50 نفر آموزش داده شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي با تأکيد بر اينکه در حال حاضر بيشترين متقاضي آموزش صنايعدستي و هنرهاي سنتي استان به رشتههاي رودوزيهاي سنتي، معرق چوب و گليم بافي مربوط ميشود، افزود: نزديک به 750 نفر از هنرجويان در اين سه رشته آموزش ديدهاند.
علي عابدي خاطرنشان کرد: آموزش رشتههاي صنايعدستي از زمان واگذاري آموزش به بخش خصوصي، آموزش در 6 مرکز ثابت و 7 مرکز سيار استان دنبال ميشود.
وي يادآور شد: مراکز آموزشي ثابت استان در شهرستانهاي بجنورد، شيروان، فاروج، مانه و سملقان، اسفراين و جاجرم فعال است ضمن اينکه کانون اصلاح و تربيت(زندان بجنورد)، روستاي حسين آباد(شيروان)،روستاي چري(فاروج)، روستاي روئين(اسفراين)، روستاي بام، سنخواست و شوقان مراکز سيار آموزش استان را تشکيل ميدهند./111
انتهای پیام/