محمد حسين طالبيان با اشاره به سفر کارشناسان بنياد پارسه _ پاسارگاد به آکروپوليس يونان در دو سال پيش خاطر نشان کرد: بر اساس گزارشهاي موجود، با ارائه دليل و منطق، روشهاي مختلفي در مرمت آرامگاه کوروش بکار برده شده که ميتوان به روش فولادگذاري، يکي از روشهاي متداول مرمت سنگ اشاره کرد .
به گفته اين مقام مسئول در بنياد پژوهشي پارسه _پاسارگاد استفاده از چسب در اتصال قطعات، قالب گيري به منظور ساخت قسمتهاي جديد و کنار هم قرار گرفتن سنگهاي جديد در کنار سنگهاي قديمي از ديگر روشهاي مرمت در آرامگاه کوروش بوده است .
وي با اشاره به اينکه براي کار گذاشتن فولادها و به منظور استحکام بخشي در بخشهاي لازم سوراخ گذاري ميشود اظهار داشت: استفاده از روشهاي مختلف حجاري مانند دم چلچه اي، بکار بردن روش بادي و کاربرد متههاي بادي از جمله کم ضررترين روشهايي است که امروزه در دنيا رايج است .
طالبيان همچنين به استفاده از برخي مواد بهينه شده و نزديک به مصالح آرامگاه مانند ملات شيره آهک اشاره کرد و گفت: استفاده از روشهاي معمول جهاني در چارچوب قوانين جهاني در دستور کا عمليات مرمتهاي ما قرار گرفته اما در مجموع اين عمليات را بسيار محافظه کارانه انجام داده ايم.
وي در پايان تاکيد کرد: در اين عمليات از يک سري دستگاهها و ابزارها استفاده شد که فقط در محوطههاي سنگي استفاده ميشوند البته اغلب اين ابزارها از قديم بوده و امروز به روز شده اند .
دولتآبادي در ادامه گفت: با توجه به اين که آثار ثبت شده در ميراث جهاني در کشور ما وجود دارد علي القاعده براساس معيارهاي جهان حرکت ميکنيم.
وي با اشاره به اين که يونسکو و ايکوموس را بابت اقدامات مرمتي قانع کردهايم اظهار داشت: البته اين وظيفه ملي ماست اما بايد خود را بيش از يونسکو حساس دانسته و جلوتر پيش برويم.
وي اضافه کرد: اگر ايکوموس ما را به رسميت شناخته اين موضوع به معناي اوج کار ما نيست چرا که بايد خود را در تمامي سطوح در معرض نقد قرار دهيم./118
انتهای پیام/