دايناسورها در آب و هواي سرد هم قادر به زندگي بودند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، کشف فسيل‌هاي مختلفي از دايناسورها در شمالي‌ترين نقاط زمين با قدمتي بين 66 تا 68 ميليون سال نشان داد که اين موجودات تا چند سال قبل از مرگ دايناسورهاي خزنده غول پيکر در چنين شرايطي زندگي مي‌کرده‌اند.

ديرينه‌شناسان با کشف پوسته تخم دايناسورهايي همچون تري سراپتورها، دريافتند که شرايط سرد آب و هوايي منطقه تاثيري بر زاد و ولد آنها نداشته و باعث انقراض آنها نشده است. اين يافته‌ها در حالي به دست آمدند که اکثر دانشمندان دايناسورها را موجوداتي گرمسير قلمداد مي‌کرده‌اند.

پاسکال گودفرويت، محقق و کارشناس دايناسورهاي قطبي گفت: تنوع گونه‌هاي دايناسورهاي قطبي نيز همانند دايناسورهاي گرمسيري بوده، از اين رو مي‌توان فسيل‌هاي مختلفي از انواع گوناگون آنها را در اين منطقه سردسير شمالي پيدا کرد.

وي افزود: منطقه شمالي زمين، در حدود 70 ميليون سال گذشته گرمتر از حال بوده و دماي آن تا 10 درجه سانتي‌گراد نيز مي‌رسيده است.

وي خاطرنشان کرد: اگر چه با شروع دوره سرما از دماي محيط کاسته شد ولي خللي در رفتار دايناسورها به وجود نيامد، تا اينکه سرماي بيش از حد باعث از بين رفتن گياهان و در نتيجه مرگ دايناسورهاي گياه خوار و سپس انقراض دايناسورهاي گوشتخوار شد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1387110641