وي ادامه داد: جازني همراه با دوخت ودوز شکافها به روش هشت گير با استفاده از آجرهاي سنتي و احياء بخشهاي فروريخته قوسها و جرزها با مصالح سنتي و اجراي گل و گچ و نازک کاري در نماي داخلي و همچنين اجراي سنگ ازاره بدنه داخلي با سنگ گندمک تيشه اي ، برچيدن بند و ملاتهاي فرسوده و اجراي مجدد بند کشي و رخ بام با آجر سنتي از برنامه هايي است که دراين فاز صورت خواهد گرفت.
محمد رضا بذرگر گفت: به منظور دسترسي به کف اصلي و احياء کف اصلي ساختمان به عمق متوسط 70 سانتيمتر خاکبرداري انجام ميپذيرد و سپس با سنگ لاشه و ملات تقويت پي بنا صورت گرفته و با سنگ گندمک کف فرش انجام خواهد شد.
وي افزود : سنگ قبر مقبره نيز ساماندهي خواهد شد و طرح هايي نيز جهت ساماندهي محوطه پيرامون داريم که اجراي کف فرش ، مبلمان سايت و نورپردازي از مهمترين اين اقدامات خواهد بود.
گفتني است عمليات فوق در 3 فاز انجام و به بهره برداري خواهد رسيد.
مقبره خواجه عکاشه از جمله بناهاي تاريخي مربوطبه دوران صفويه در آباده فارس است که به دستور شاه عباس ساخته شده است اين بنا در قسمت شمالي شهرستان آباده و برفراز کوه واقع شده است .
مقبره داراي قبه و بارگاه با شکوهي بوده که برروي آن ضريحي به طول 3 متر و ارتفاع 5/1 متر از چوب گردو ساخته شده و توسط منبت کاران نامي منبت کاري شده است./106
انتهای پیام/