جهاني شدن دغدغه مشترک تمامي اديان است

به گزارش ميراث آريا(chtn) غلامرضا بهروزي لک، عضو هيات علمي دانشکده باقرالعلوم در نشست اديان و جهاني شدن با بيان اين مطلب گفت: دغدغه مشترک تمامي اديان جهاني شدن است و از منظر و زواياي خاص در مورد آن سخن مي‌گويند.

وي ادامه داد: جهاني‌شدن دغدغه همه انسان‌هايي است که در صدد ترقي هستند و به روز فکر مي‌کنند.

اين استاد دانشگاه در تشريح ويژگي‌هاي جهاني شدن يادآور شد: تکنولوژي‌هاي ارتباطي، فشردگي زمان و مکان، گسترش دانش و اطلاعات بشري و گسترش قلمرو زندگي انساني از بعد قلمرو محلي به عرصه جهاني، چهار ويژگي اصلي فرآيند جهاني شدن است.

بهروزي لک خاطر نشان کرد: جهاني شدن يک پديده است اما به معناي مطلوب بودن هر آنچه که در رابطه با اين پديده شکل مي‌گيرد نيست. از سوي ديگر جهاني شدن ابزاري است براي کنار هم قرار دادن فرهنگ‌هاي مختلف که اين هم‌نشيني دغدغه‌ها و بحران‌هايي را ايجاد خواهد کرد.

وي از بحران معنويت و بحران معنا به عنوان دو بحران اصلي که در ارتباط با جهاني شدن شکل مي‌گيرند ياد کرد و افزود: بحران معنويت يعني از دست رفتن لطافت زندگي براي انساني که تنها به زندگي مادي فکر مي‌کند و بحران معنا عبارت است از نگاه به زندگي و اينکه چه چيزي زندگي را معنا مي‌کند.

بهروزي لک اظهار داشت: جهاني شدن فرهنگ و نگرش‌هاي مختلف را در گردونه ادغام کنندگي قرار داده تا به سمت فرهنگ واحدي که اراده خدا است برسد.

وي با بيان اينکه جهاني شدن چالش‌هايي را به همراه دارد که اديان را تهديد مي‌کند، گفت: يکي از مهمترين اين چالش‌ها، چالش‌هاي فرهنگي در فرآيند دوران گذار است و آشفتگي‌هايي که در دوران گذار شکل مي‌گيرد تمامي اديان را تهديد مي‌کند.

بهروزي لک يادآور شد: بحران هويت وجنگ و ناامني جهاني از ديگر چالش‌هاي پيش‌روي اديان در عرصه جهاني شدن است.

وي رقابت‌هاي درون ادياني را چالش ديگري در اين زمينه عنوان کرد و افزود: آنچه که در حاضر جوامع را تهديد مي‌کند مصداقي از چالش‌هاي درون ادياني است./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387110856