نامه اعتراض آميز 500 پژوهشگر و باستان‌شناس جهان به رئيس جمهور آمريکا

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از اداره کل روابط عموم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، سرپرست پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب گفت: بخش‌هايي از الواح و گل نبشته‌هاي تخت جمشيد پس از گذشت هفتاد سال همچنان در دانشگاه شيکاگو نگهداري مي‌شود.

سيد مهدي موسوي افزود: اين الواح به صورت اماني و با هدف مطالعه و پژوهش نزد دانشگاه شيکاگو نگهداري مي‌شود که بخش‌هايي از اين مجموعه ارزشمند در قبل و بعد از انقلاب اسلامي به کشور بازگردانده شده است.

وي تصريح کرد: گرچه متن بسياري از اين الواح خوانده و موضوع آنها نيز منتشر شده است، اما همچنان بسياري از اين گنجينه ارزشمند در دانشگاه شيکاگو ناخوانده باقي مانده و ضرورت دارد براي حفاظت و نگهداري اين الواح هر چه زودتر به کشور بازگردانده شود.

موسوي تاکيد کرد: موضوع غير فرهنگي و غير انساني مصادره الواح تخت جمشيد، نگراني و اعتراض شديد تمام باستان‌شناسان و ايرانشناسان مراکز تحقيقاتي کشورهاي دنيا را برانگيخته است. به همين دليل انجمن ايرانشناسان اروپا طي نامه‌اي به رئيس جمهور آمريکا مراتب اعتراض شديد خود را نسبت به اقدام غيرقانوني دانشگاه شيکاگو اعلام و درخواست کردند تا از مصادره اين الواح جلوگيري شود.

وي گفت: اين نامه براي جمع‌آوري امضا به صورت الکترونيکي در وب سايت انجمن ايرانشناسان اروپا به نشاني : www.shop.isiao. It/SIE/petition.php قرار دارد.

سرپرست پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به متن اين نامه گفت: در بخشي از اين نامه آمده است فارغ از بحث‌هاي حقوقي مربوطه، ما باستان‌شناسان امضا کننده از کشورهاي مختلف اروپايي، اقيانوسيه و آمريکا تاکيد مي‌کنيم که الواح هخامنشي جز مجموعه دارايي‌هاي فرهنگي يک کشور است و نبايد به عنوان دارايي‌هاي عمومي و متداول قلمداد شوند که در نتيجه ارزش‌هاي مالي آن بتواند براي مقاصد پرداخت خسارت حقوقي مورد بهره‌برداري قرار گيرد. اشيا عتيقه و ارزشمند به ميراث فرهنگي ايران، در واقع متعلق به کل جامعه بشريت بوده و در نتيجه بايد در اختيار عموم مردم باقي بماند.

وي با اشاره به امضا کنندگان اين نامه گفت: از جمله امضا کنندگان اين نامه، مي‌توان به استادان باستان‌شناسي و تاريخ، دانشگاه هاروارد، شيکاگو، پنسلوانيا، سيدني، آکسفورد، دانشگاه تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه بولونيا، دانشگاه رم، دانشگاه هامبورگ، موسسه باستان‌شناسي آلمان، دانشگاه کيل، آکادمي علوم اتريش، دانشگاه ليورپول، دانشکاه نيويورک، دانشگاه تورنتو، دانشگاه برلن، مرکز تحقيقات ملي فرانسه، دانشگاه سوربن، دانشگاه کلمبيا، دانشگاه ادينبورگ، دانشگاه ميشيگان و دانشگاه وروشو و بسياري از پژوهشگران مستقل اشاره کرد.

وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، در چند سال اخير تلاش‌هاي جدي را براي بازگشت الواح تخت جمشيد آغاز کرده است و اين حرکت ارزشمند انديشمندان جهان، بيانگر حقانيت جمهوري اسلامي ايران در اين راستاست.

موسوي با اشاره به مصادره الواح تخت جمشيد از سوي دانشگاه شيکاگو تاکيد کرد: مصادره الواح تخت جمشيد، نشانگر ضعف و زبوني جريان‌هايي در آمريکا است که اگر چه در ظاهر حرف از تعاملات فرهنگي مي‌زنند ولي در عمل در مسيرهايي گام برمي‌دارند که روند ارتباطات فرهنگي بين دو ملت ايران و امريکا را دچار اخلال و ايستايي مي‌کنند.

وي با اشاره به اقدام خودجوش دانشمندان جهان خاطرنشان کرد: حرمت خود جوش انديشمندان جهان در حمايت از بازگرداندن اشياي تخت جمشيد از دانشگاه شيکاگو، نويد بخش حرکتي نو در بازگرداندن اين الواح به ايران است و اميدواريم که اين مهم هر زودتر محقق شود./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387111418