7 پرده در 7 روايت نقاشان مکتب قهوه خانه

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي موزه هنرهاي معاصر فلسطين با برگزاري کارگاه نقاشان مکتب قهوه خانه (خيالي سازي) توسط هنرمندان صاحب نام اين هنر اصيل متعلق به سنت نقاشي مردمي و کهن ايران، اين موزه، 7 روايت از پيوند حوادث و رخدادهاي انقلاب اسلامي را با سرچشمه‌هاي وقايع تاريخ اسلام، حماسه‌هاي ديني و خاستگاه عاشورايي اين شيوه هنري در هفت پرده تقديم علاقمندان يکي از قديمي ترين و مردمي ترين مکتب‌هاي نقاشي ايران در طول تاريخ خواهد کرد.

اين کارگاه که همزمان با آغاز جشنهاي سي امين فجر حماسه و آزادي توسط استادان صاحب نام اين مکتب چون فراهاني، لرني، حسيني، وفايي و آقايان حميدي و ميرزا زاده، و عفت تکلو، در حضور علاقمندان برپا شده است، جلوه‌اي از پيوند اين شيوه آئيني، اساطيري و مذهبي نقاشي ايران را با وقايع دوران انقلاب به نمايش خواهد گذاشت.

براساس اين گزارش در اين نمايشگاه در هر سو، تابلويي بر پا شده و هر هنرمندي منظر و صحنه‌اي خاص از انقلاب را پيش روي خود داشته و آن را با روايات صدر اسلام، حماسه عاشوراي حسيني، داستان‌هاي حماسي و ملي و از همه مهمتر وقايع عاشورا و کربلا که همواره بزرگترين الهام بخش نقاشان قهوه خانه‌اي بوده، پيوند زده است.

براين اساس هنرمندان حاضر در اين کارگاه، اين تلفيق و پيوند زنده را جلوه‌اي از قابليت‌ها و توانمندي‌هاي اين شيوه نقاشي ايراني دانسته و به گونه‌اي احياي آن در بيان حوادث تاريخ معاصر و تلاشي در جهت ارتباط گيري با نسل امروز معرفي کرده اند.

آنان بر اين باورند که مي‌توان به اين هنر اصيل و به شدت مردمي در طول تاريخ پس از سال‌ها فراموش شدگي، رونق و رنگي دوباره داد و همگي نيز چشم انتظار تحليل منتقدان هنري که تا چه حد در اين تجربه تلفيقي خود قرين توفيق بوده اند.

خاطرنشان مي‌شود؛ اين کارگاه به همت موزه فلسطين و با همکاري مرکز هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد و بنياد شهيد، برگزار شده است و تا پايان دهه فجر به کار خود ادامه خواهد داد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387111436