سياوش صابري کاخکي در ادامه خاطرنشان کرد: براساس پيشبينيهاي صورت گرفته تا وقتي طرح مطالعاتي اين محوطه تاريخي تهيه شود عمليات نگهداري محوطه تاريخي کوه خواجه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: در برنامهريزيهاي مديريتي مسير دسترسي مشخص شده است ضمن اين که جايگاه بخش نورپردازي شده نيز تعيين شده است.
مدير کل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطههاي تاريخي اضافه کرد: همچنين در طرحهاي برنامهريزي شده، از توسعه و پيشرفت روستاهاي اطراف به طرف کوه جلوگيري شده است.
وي با اشاره به اين که براساس هماهنگيهاي صورت گرفته از مقامات استان خواسته شده تا طرح مديريت منظر فرهنگي سيستان را تهيه و تدوين کنند اظهار داشت: براي آغاز مطالعات مقدماتي در کوه خواجه نياز به کارگاه دائمي مرمت با امکانات ويژه براي پژوهشگران و محققان بود که با پيگيري پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي سيستان اين کارگاه مرمتي تجهيز و آماده شد.
کوه خواجه که به آن \"کوه خدا\"، \"کوه رستم\" و \"کوه اوشيدم\" هم ميگويند تنها عارضه طبيعي دشت سيستان با ارتفاع تقريبي 609 متر از سطح دريا و حدود 100 متر از سطح زمين است که در هنگام پرآبي جزيره کوچکي را در ميان هامون هيرمند شکل ميدهد. اين کوه و درياچه در باورهاي سه مذهب زرتشت، مسيحيت و مسلمانان مقدس است. اين منطقه تاکنون توسط تعداد زيادي از پژوهشگران مورد بررسي و کاوش قرار گرفته و همه بر اشکاني و ساساني بودن بناها با کاربري همزمان زيستي، دفاعي و عبادي متفق القولند./118
انتهای پیام/