شهرداري از درآمد تغيير کاربري باغ‌هاي تاريخي صرف نظر کند

مدير پايگاه شهر تاريخي فرهنگي تهران در گفت وگوبا ميراث آريا (chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: البته هنوز برخي از باغ‌هاي تاريخي در برخي از نقاط تهران پراکنده اند که هنوز فروخته نشده اند.

اسکندر مختاري طالقاني در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه اين باغ‌هاي تاريخي با مشکل نگهداري روبرو هستند چراکه مسير قنات‌ها به دليل روند برج سازي در تهران تغيير يافته اند از سوي ديگر حفر چاه براي آبياري اين باغ‌ها‌، هزينه‌هاي سنگيني درپي‌دارد.

به گفته اين کارشناس ارشد تاريخ معماري: هم اکنون مالکان باغ‌هاي تاريخي انگشت شمار تهران، افراد پيري هستند که هنوز به فروختن باغ‌هاي خود راضي نشده اند اما براي نگهداي از باغ‌هاي خود با مشکلات بسياري روبرو هستند.

وي در ادامه تاکيد کرد: اين درحالي است که شهرداري نيز به هيچ عنوان براي نگهداري از اين باغ‌هاي تاريخي با صاحبان باغ‌ها همکاري نمي‌کند.

مختاري با اشاره به اين که صاحبان پير اين تعداد باقي مانده باغ‌هاي تاريخي تهران روزي نيست که با نامه‌نگاري‌هاي مشاوران مسکن روبرو نشوند اظهار داشت: مشاوران مسکن در مکاتبات خود از هر ترفندي استفاده مي‌کنند تا به هرقيمتي اين تعداد باقي مانده باغ تاريخي تهران را از چنگ صاحبش خارج کنند.

وي با بيان اين که براي پي بردن به علت اصلي تخريب باغ‌هاي تاريخي بايد به سراغ دستگاه‌هاي نظارتي برويم تصريح کرد: سازمان‌هايي مانند سازمان زمين و مسکن و شهرداري‌ها بايد در مورد علل اصلي تخريب اين باغ هاي تاريخي پاسخگو باشند.

بنابراين اظهارات کارشناسان، شهرداري از درآمدهايي که از محل تغيير کابري باغ‌ها کسب مي‌کند، نتوانسته صرف نظر کند، بر همين اساس هميشه راه کارهايي براي قانون گريزي در اين زمينه وجود داشته است.

در حالي که کاربري مسکوني بسياري از باغ‌هاي قديمي شهر زمينه سواستفاده سودجويان را فراهم کرده، ارايه مجوز ساخت و ساز از سوي شهرداري سبب شده تا با استناد به امکان انتقال درختان، بستر‌هاي از بين رفتن بخش وسيعي از باغ‌هاي شهر فراهم شود.

جدا از بي مبالاتي و کم توجهي مسوولان به تغيير کاربري باقي مانده باغ‌هاي قديمي تهران، ارايه مجوز ساخت و ساز در باغ‌هاي تهران به بهانه امکان انتقال درختان، تهديد جدي است که حيات بسياري از باغ‌هاي شهر را با خطر مواجه کرده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387112161