بدين ترتيب اولين شعبه موسسه مالي و اعتباري شهر21 بهمن با سرمايه ثبتي اوليه 1500 ميليارد ريال به طور رسمي افتتاح شد . سهام داران اين مؤسسه به ترتيب شامل شهرداري 8کلان شهر کشور جمعا\" 60٪ سهام ، 10٪ صندوق ذخيره کارکنان شهرداري و پذيره نويسي براي عموم به ميزان 30٪ در نظر گرفته شده است.
آنچه از گفته مسئولين شهرداري بر مي آيد افتتاح اين موسسه آرزوي ديرينه شهرداري تهران و ديگر کلانشهرها براي داشتن يک بانک را محقق مي سازد ! اما سوالي که ممکن است ذهن هر شهروند مطلعي را به خود مشغول کند اين است که حضورگسترده شهرداري در حوزه مالي به چه معناست و آيا اين حق هر يک از ما نيست که از مسئولين امور شهري متوقع اين امر باشيم که آرزويشان پاک کردن چهره شهر از انواع ناپاکي هاي تصويري و رسيدگي به اوضاع نابسامان ترافيک و ديگر معضلات باشد.
در حالي که شهردار تهران در توجيه گسترش تعاوني شهر به بانک آن را مطابق با پيشرفت هاي کشورهاي پيشرفته دنيا دانست که با نام بانک شهر(City Bank) فعاليت مي کنند ذکر اين نکته که ما در حل مشکلات ساده و ابتدايي شهري مانند جمع آوري زباله ها از سطح شهر دچار مشکل هستيم ضروريست و شايد تنها همين يکي از ميان مشکلات و معضلات متعدد شهري را بتوان وجه تمايز قابل توجهي ميان شهرمان با شهرهاي پيشرفته دنيا برشمرد.
اظهارات قاليباف در مراسم افتتاح اين موسسه مبني بر اينکه شهرداري در نگاه، شيوه اجرا، سيستم اداري و ساختار دچار فرسودگي است و هنوز نتوانسته همگام با پيشرفت علم و فناوري به پيش برود نيز جاي تامل دارد و اين پرسش پيش مي آيد که آيا ايجاد بانک شهر راهکار مناسبي براي رفع عقب ماندگي شهرداريهاست.
هر چند که نفي کامل اين حرکت نيز ممکن است جانبدارانه به نظر برسد اما عزم جدي شهرداري و قول شهردار تهران براي رسيدن به جايگاه قويترين بانک کشور طي چهار سال آينده به راستي راهي جز انديشيدن به اين که چرا مسئولين محترم شهرداري تاکنون قولي براي بهبود مشکلات عديده شهر نداده اند؟
انتهای پیام/