بنابراين گزارش اين آثار که به طور حتم بايد در اختيار مجموعه داران خصوصي، بقاع متبرکه و اشخاص حقيقي باشد، حداقل بايد قدمت تاريخي تا پايان دوره پهلوي را دارا باشند.
نادر بودن آثار در يک دوره تاريخي و زماني خاص به عنوان يکي از مهمترين شاخصههاي انتخاب مورد نظر معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور مدنظر قرار گرفته است در کنار اينکه اين آثار که اغلب در اختيار مجموعه داران خصوصي، بقاع متبرکه است، بايد داراي قدمتي بيش از يکصد سال باشند.
معاون اداره کل توسعه و ترويج هنرهاي سنتي و صنايعدستي با بيان اين مطلب گفت: اين آثار بايد با توجه به منابع موجود بيانگر رخدادهاي مهم تاريخي و جزء آثار شاخص يک دوره زماني خاص باشند.
آرش بهادري تصريح کرد: احياي نام شخصيتهاي برجسته تاريخي، فرهنگي به عنوان يکي ديگر از اين ويژگيها مد نظر است در کنار اينکه آثاري که مربوط به باورها و نگرشهاي ديني، آييني و اساطيري باشد، نيز امکان ثبت در فهرست ملي آثار منقول صنايعدستي را دارند.
وي با اشاره به اينکه آثاري که به صورت سند و مدرک مکتوب و مصور فرهنگي، تاريخي و هنري باشند، نيز ميتوانند از اين امتياز بهرهمند شوند، اظهار داشت: مورد احترام بودن آثار نزد مردم و عرف جامعه نيز به عناون يکي ديگر از اين ملاکها مورد توجه است.
معاون اين اداره کل ادامه داد: همچنين آثاري که بيانگر تحول تکنولوژي و علمي در دوره خود باشند نيز از اين طريق امکان ثبت در فهرست ملي را دارند.
بهادري با بيان اينکه نوين بودن سبک و شيوه آثار در ميان توليدات هم دوره نيز مورد توجه خواهد بود، گفت: همچنين انتقال اطلاعات مهم در خصوص مکان و يا منطقهاي ويژه در کنار مستندسازي بخشي از تاريخ و فرهنگ کشور نيز در سنجش پروندههاي آثار مورد توجه است.
وي خاطرنشان کرد: آثار در صورت برخورداري از يکي از اين ويژگيها، امکان ثبت آندر فهرست ملي آثار منقول صنايعدستي را دارند، ضمن اينکه ثبت آثار منقول صنايعدستي، مراحل ثبت ميراث ناملموس صنايعدستي را پشت سر ميگذارند.
آرش بهادري يادآور شد: پروندههاي آثار پس از نهايي شدن شوراي استاني، به واحد ثبت آثار اداره کل توسعه و ترويج فرستاده ميشوند و پس از بررسي به اداره کل ثبت آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي ميروند.111/
انتهای پیام/