مدير مجموعه سعدآباد با تاکيد بر بازيهاي مالي درباريان و خاندان شاه و ارتباطات رقابتي منفي در به يغما بردن ثروت مردم مظلوم و زراندوزي اين خاندان ظالم گفت: برخي از اين اسناد شامل کتابچه لباسهاي تشريفات وزارت دربار، دفترچه يادداشتهاي پزشک مخصوص تاجالملوک، خريد 1500 عدد پياز گل از کشور هلند براي دربار و هزينههاي جانبي، درخواست تهيه فشنگ جهت زدن کلاغهاي سعدآباد است که در اين نمايشگاه به نمايش در آمده است.
وي ادامه داد: در زمان رضا شاه خريد کلر مخصوص از آمريکا براي استخر کاخ ديبا، خريد بذر چمن از کشور فرانسه جهت کاخ سفيد سعدآباد در خواست شرکت کنول فرانسه جهت تجديد مبلمان کاخ سفيد سعدآباد و نمايش 7 نمونه آلبوم بسيار نفيس لاکي، نقاشي رنگ روغن همراه با تزئيناتي نظير نقرهکاري، عاج، خاتمکاري از جمله هزينههاي دربار بوده است.
شايق افزود: اين اسناد بخشي از هزاران سند موجود در سعدآباد است و اين اسناد، سند وابستگي دنيوي، تجملات، تزئينات و اهميت به کشورهاي مقصد جهت تهيه امکانات کاخها آن هم از ذخيرههاي مالي کشور است.
وي در ادامه گفت: بايد توجه کرد زماني براي چند کيلو بذر چمن يا بنفشه هواپيماي اختصاصي با گماشتهها و تشريفات ويژه از کشورهاي اروپايي اقدام ميشد و ميليونها ريال از ثروت مردم خرج اين قبيل مسائل تشريفاتي و دنيوي ميشد.
شايق تصريح کرد: در همين زمان هزاران مبارز در زندانها زير شکنجه به شهادت مي رسيدند و يا روزهاي سختي را پشت سر ميگذاشتند و پول متداول معمول ميان مردم در مقابل هزينههاي ميليوني، چند ريال يا ده شاهي بود و اين نهايت ظلم به مردم بود.
مدير مجموعه سعدآباد گفت: مردم به رهبري حکيمانه حضرت امام در مقابل طاغيان و ظالمان پهلوي که افتخارشان وابسته کردن کشور به آمريکا و نوکري بيگانگان و ذليل کردن جامعه ايراني بود قيام کردند.
وي در پايان تأکيد کرد: امروز در زير حاکميت الهي شاهد رشد و تعالي علمي، فرهنگي، سياسي کشور هستيم و سعدآباد هم بايد سهم خودش را در معرفي تاريخ اين مجموعه کاخها و ساکنان آنها و چگونگي زندگي با قياس زمان خودش ادا کند./120
انتهای پیام/