پروفسور سميعي تنها به يک جغرافياي خاص تعلق ندارد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، در اين مراسم گفت: سرزمين ايران در دوردست‌هاي تاريخ زماني که بشريت هنوز مدنيت را تجربه نکرده بود مدنيتي ارزشمند بر اساس ارزش‌هاي والاي الهي و انساني به دست آورده بود.

اسفنديار رحيم مشايي در ادامه خاطرنشان کرد: اقتدار عظمت و شکوه ايراني در عين حال که در دنيا و زمانه خود کم‌نظير است ارزش‌هاي انساني را نيز جستجو مي‌کند. از سوي ديگر حق بشر را به عنوان يک اصل در زندگي اجتماعي مورد توجه قرار داده است.

به گفته معاون رئيس جمهور گسترش سرزمين‌ها در دوران اوج و اقتدار و عظمت هخامنشي تنها توسعه سرزمين تلقي نمي‌شد بلکه در آن زمان آزادي انسان‌ها با تکيه بر ارزش‌هاي معنوي و حقوق انساني مورد توجه قرار مي‌گرفت که البته امروز بر اساس اسناد ارزشمند، جامعه نخبگان جهان بر اين حقيقت آگاهي دارند.

وي با بيان اينکه تمامي اين موارد نشانه ظرفيت‌هاي فرهنگي و علمي ملت ايران است، تصريح کرد: امروز که به مناسبت پاسداشت زحمات تلاش‌ها و خدمات ارزنده فرزند خلف ملت ايران در اين محفل گردهم آمده‌ايم مي‌خواهيم ثابت کنيم رشته‌اي که از دور دست تاريخ برقرار بوده و هويت ايران را تا امروز به همراه داشته مستحکم بوده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، اضافه کرد: نگاه به گذشته از آن جهت که مسير راه آينده را نشان مي‌دهد مهم است. امروز نيز ايرانيان همان حرف هميشگي خود را مي‌زنند و اسرار دارند که در جايگاه شايسته خود قرار دارند.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، ادامه داد: اين مهم است دنيا به ويژه کشورهاي پيشرو برداشت درستي از ايران داشته باشد اما مشکلات مهم ايجاد شده در طول تاريخ موجب بروز اشکالات فراواني شد که فرصت‌هاي فراواني از ما گرفت.

به گفته مشايي دريافت نادرستي که برخي در دنيا از ايران و ايراني به وجود آورده ‌اند از اين مشکلات بود و اين درحالي است که اين انقلاب با انقلابي بزرگ با آثاري عميق و گسترده در بخش‌هاي مختلف اما با پيامي بسيار ساده بود اگر چه برخي يا نخواستند بشنوند يا به دلايلي نتوانستند آن را درک کنند.

وي با تاکيد بر اينکه پيام انقلاب تغيير شرايط براي رسيدن به جايگاه شايسته‌اي بود که حق ملت ايران است افزود: تاريخ نشان داده که ايرانيان پيوسته به صلح پايبند بودند و علي رغم فشارهايي که متحمل شده‌اند طي سه ده اخير پر افتخار با ايستادگي و مقاومت بر ارزش‌ها و انديشه‌ها تکيه کرده‌اند در نتيجه امروز در بالاترين سطوح علمي زمينه‌هاي حضور ايران فراهم شده است.

معاون رئيس جمهور اظهار داشت: ما اصرار داريم که در بالاترين سطوح علمي حضور داشته باشيم و شاخص‌هاي رشد پيشرفت دانش بنام ايران و ملت ايران رقم بخورد بر اين اساس نام ايران بايد در کنار اقتدار، عظمت و شکوه باشد.

وي افزود: در عين برخورداري از اين ظرفيت‌ها نشان مي‌دهيم که مي‌توان مقتدر و مهربان بود و همزمان به محبت و عشق فکر کرد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، در ادامه گفت: متأسفانه امروز در دنيا قدرت مترادف زور، تجاوز و تبعيض است، ملت ايران مي‌خواهد نشان بدهد در عين برخورداري از بالاترين سطوح و مدارج علمي پايبند به ارزش‌هاي فرهنگي و علمي نيز هست.

به گفته مشايي جهان در آستانه تحولات بزرگي است از اين رو روش‌هاي صد سال گذشته راه به جايي نمي‌برد. از سوي ديگر برنامه‌هاي بزرگ جهاني و سازوکارهاي مديريت بين‌المللي در رسيدن به اهداف با مشکلات فراواني روبرو شده و ناکامي‌هاي بزرگي به وجود آمده است به اين دليل بحران‌هاي بزرگي در ساليان گذشته وجود داشته و امروز بر آنها نيز افزوده شده است.

وي گفت: اگر بخواهيم از بحران‌ها عبور کنيم بايد به همه ملت‌ها فرصت مشارکت در طراحي و برنامه‌ريزي بدهيم و ملت ايران آمادگي دارد، مي‌تواند و مي‌خواهد سهم بزرگي به تناسب ظرفيت‌هاي بزرگ علمي و تاريخي خود در هم افزايي جهاني ايفا کند.

وي با اشاره به اينکه ايرانيان اصرار دارند که در عرصه مشارکت‌هاي جهاني بيش از پيش حضور جدي داشته باشند تأکيد کرد: اگر در ساليان گذشته به هر دليلي از روي عدم فهم و درک لازم يا فزون خواهي برخي افراد فرصت حضور ايرانيان کم بوده اما در دوره جديد اين نقص براي ايرانيان زيبنده و ضروري است. از سوي ديگر تکليف و حق آنان است که در مشارکت‌هاي رو به توسعه جهاني حضور فعال‌تري داشته و با تعامل گسترده به دامنه صلح و ثبات کمک کنند.

مشايي پروفسور سميعي را نماد ايران اعلام کرد و افزود: امروز حضور شرودر نشانه اين است که سميعي مردي نيست که تنها به يک جغرافياي خاص تعلق داشته باشند چرا که انسان‌ها وقتي بزرگ مي‌شوند افق‌هاي دور دست را نيز درمي‌نوردند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در پايان با اشاره به اينکه ديروز گراميداشت هفتصد پنجاهمين خواجه نصيرالدين طوسي پدر علم مهندسي ايران بود خاطرنشان کرد: از اين دست شخصيت‌ها در تاريخ ايران بسيار است که البته به خوبي قدر آنها دانسته نشده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387120428