ساسان قاسمي ادامه داد: تأکيد بر روابط فرهنگي ميان دو کشور و ايجاد زمينههاي لازم براي يکپارچهسازي فرهنگي بين دو کشور ايران و تاجيکستان زمينهساز اين ديدار و توافقات ميان مسئولان بوده است.
وي با اشاره به اينکه اين ديدگاههاي خاص در روابط فرهنگي ميان دو کشور، با پيشنهاداتي از سوي رييس انجمن فرهنگي ايران و تاجيکستان همراه شد، اظهار داشت: برگزاري نمايشگاههاي مرتبط با هنرهاي سنتي و صنايعدستي و فراهم شدن امکان پژوهشهاي مشترک در زمينه هنرهاي سنتي و صنايعدستي توسط رييس انجمن ايران و تاجيکستان مورد تأکيد قرار گرفت.
مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت تصريح کرد: همچنين فراهم شدن امکان آموزش در رشتههاي هنرهاي سنتي و صنايعدستي مشترک ميان دو کشور توسط ايران نيز به عنوان يکي از پيشنهادات اين نشست توسط رييس انجمن ايران و تاجيکستان مطرح شد.
قاسمي با بيان اينکه در آموزش اين رشتهها ترويج و توسعه رشتههاي صنايعدستي ايران مورد تأکيد نيست، گفت: هدف ترويج صنايعدستي ايران نخواهد بود بلکه در صورت توافقات انجام شده هنرمندان ايراني در جهت تقويت بعضي از رشتهها در اين کشور گام برميدارند.
وي در ادامه اظهار داشت: امکان مراودات دانشجويي به دليل پتانسيلهاي خوبي که در بحث شناخت ايران و تاجيکستان در هر دو کشور وجود دارد، نيز در اين ديدار مطرح و مورد تأکيد طرفين قرار گرفت.
مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي با تأکيد بر اينکه در اين نشست نمايندگان دو کشور توافقاتي را نيز به مرحله نهايي رساندند، افزود: در حال حاضر در هر دو کشور تعداد قابل توجهي کتاب در فرهنگ ايران و تاجيکستان وجود دارد که توافق شد با امکانات هر دو کشور کتابها به زبانهاي فارسي و تاجيک برگردان شود.
ساسان قاسمي خاطرنشان کرد: معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشورمان نيز با مثبت ارزيابي کردن اين اقدامات، بر امکانات ايجاد شده توسط سازمانهايي چون مجمع جهاني صنايعدستي و ساير سازمانهاي بين المللي در ايران براي تسريع روند رسمي شدن فعاليتهاي فرهنگي ميان دو کشور تأکيد کرد.
وي افزود: با توجه به ابعاد سياسي اين تفاهمنامه در روابط ميان دو کشور، به نظر ميرسد با برنامهريزيهاي انجام شده تا پايان سال جاري پيشنويس اين تفاهمنامه تهيه شود ضمن اينکه اين معاونت قصد دارد از امکانات انجمن دوستي ايران و تاجيکستان به منظور تسريع روند همکاريها استفاده کند./111
انتهای پیام/