حميد بقايي در ادامه افزود: در سال 2008 تعداد سفرهاي گردشگري بين المللي به رقم 924 ميليون رسيد که 16 ميليون بيشتر از سال 2007 است و اين نشانگر نرخ 2 درصدي است.
وي با بيان اينکه منطقه خاورميانه و آفريقا به عنوان بهترين مناطق در اين زمينه در سال 2008 ثبت شدهاندو شاهد رشد مثبت 11 تا مثبت 5 درصدي بودهاند گفت: منطقه آسيا و اقيانوسيه به طور کلي شاهد رشد 2 درصد در مقايسه با سال گذشته است و اين در حالي است که جنوب آسيا مثبت 4 درصد و آسيا جنوب شرقي نيز رقم مثبت 4 درصد را به ثبت رساندند.
بقايي افزود: صنعت ما در کانون مشکلات مبهم ناشي از رکود در سفر به دليل بحران اقتصادي جهاني، بيکاري، اقتصاد آشفته و سناريوهاي بحران مالي،انرژي، امنيت فرهنگ، بهداشت و محيط زيست قرار دارد.
رئيس کميسيون مشترک آسيا و اقيانوسيه unwto خاطرنشان کرد: در حالي که صنعت گردشگري در رويارويي با اين معضلات اقتصادي مصون نيست اما اين صنعت توانسته است در مقابل اين رکود اقتصادي بهتر از ديگر بخشهاي اقتصادي مانند ساخت و ساز و صنعت خودروسازي مقاومت کند.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي اظهار داشت: نتايج سال 2008 با توجه به انتظار استمرار سناريوي بحران اقتصادي در طول سال 2009 و احتمالا فراتر از آن معتبر بوده و ما به عنوان مسئولان گردشگري کشورهاي خود و با کمک unwto بايد گامهاي ضروري و اقدامات لازم را براي رويايي با وضعيت موجود و يا حادتر در صنعت گردشگري اتخاذ کنيم.
وي در تشريح راهکارهاي رويارويي با اين مشکل گفت: جلوگيري از وارد شدن خسارت به بخشهاي سالم صنعت، تثبيت اعتماد مجدد گردشگر، جلوگيري از نوسانات سيستم مالي، راهاندازي طرحهاي تسهيل تردد بين مرزي و نيز توافق ايجاد فضاي باز تردد، ترغيب مردم به سفر کردن، ترغيب سفر به مناطق نزديک و مقاصدي که ارزش بيشتري براي پول و ارز در پي داشته باشند از جمله اين راههاست.
وي اظهار داشت: ما بايد اقدامات لازم و اولويتهاي اقتصادي در حال ظهور را به منظور مقاومت در مقابل تاثيرات منفي اقتصاد متزلزل جهاني که بر صنعت گردشگري تاثيرگذار است را مدنظر قرار دهيم.
بقايي يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران نيز نقش خود را در قبال تعهدات مربوط به روند توسعه گردشگري آسيا و اقيانوسيه ايفا ميکند و اين شامل فعاليتهايي همچون تسهيل رواديد مسافران به هنگام ورود،راهاندازي و ايجاد سيستم حمل و نقل ارزان قيمت براي سفر گردشگران داخلي و بينالمللي در داخل کشور است.
وي خاطرنشان کرد: همچنين افزايش تقاضا براي گردشگري فرهنگي زيارتي و طبيعتگردي از بازارهاي آسيا و اروپا،ترغيب تمايل عمومي براي رفتن به سفرهاي مسافت طولاني،حمايت از اولويت گردشگري در اقدامات کلي و محرک اقتصادي و ايجاد سرمايه گذاري خارجي در زمينه صنعت هتل و مراکز گردشگري از ديگر فعاليتهاي جمهوري اسلامي براي توسعه گردشگري آسيا و اقيانوسيه است./115
انتهای پیام/