به گزارش ميراث آريا(chtn) حسين مختاريان مجري طرح تحليل هزينه فايده درمان مواد مخدر در سازمان بهزيستي ،در نشست هفتگي مجتمع فرهنگي شقايق گفت: همانگونه که انگيزه هاي اقتصادي عاملي براي فعاليت قاچاقچيان مواد مخدر در عرصه بين المللي است در سطح ملي هر کشور نيز اقتصاد مواد مخدر نقش برجسته اي را در حوزه اين بازار ايفا مي کند.

وي ادامه داد: از يک سوء مصرف کنندگان مواد مخدر هزينه هاي هنگفتي را براي سوء مصرف مي پردازند و خانواده هاي آن ها هم برخي هيزنه ها را متحمل مي شوند از سوي ديگر دولت ها در مواجهه با اين پديده بودجه هايي را متناسب با سطح بزرگي اين مسئله در کشورشان اختصاص مي دهند و گذشته از اين ها هنگامي که موضوع درمان مورد توجه قارر مي گيرد مصرف کنندگان و دولت همچنان پرداخت کنندگان اصلي هزينه ها در کنار ساير آحاد جامعه هستند.

مختاريان اظهار داشت: بررسي حاضر با هدف شناسايي موثرترين شويه هاي درمان از حيث گروه هاي مختلف در جستجوي ارائه پيشنهاداتي براي بيشترين بهره برداري از اعتبارات درماني در حوزه مواد مخدر است تا امکانات درماني براي تعداد بيشتري از مصرف کندگان فراهم آيد .

وي اذعان کرد: براين مبنا در پژوهش حاضر ابتدا به ذکر مباني نظري تحليل هزينه فايده درمان مواد مخدر اقدام شده است. از آنجا که منابع محدود موجود در بخش دولتي و غير دولتي براي برنامه هاي مختلف مقابله با مواد مخدر به بروز رقابتي تنگاتنگ ميان برنامه هاي متعدد براي دستيابي به اين وجوه منتهي شده است و از سوي ديگر همين امر رسيدگي دقيق و فزاينده هزينه ها و پيامدهاي برنامه ها را اجتناب ناپذير کرده است لذا اين حساسيت ايجاب مي کند به درک بهتري برسيم در مورد اين که چگونه هزينه ها و پامدهاي درمان سوء مصرف مواد به يکديگر مربوط هستند.

مختاري بيان کرد: تحليل هزينه فايده معمولا به عنوان استاندارد طلايي ارزيابي اقتصادي مورد توجه قرار مي گيرد اين شيوه هزينه اقتصادي يک برنامه را با منافع آن مقايسه کرده و عموما شامل پيامدهاي گوناگوني است که با واحد پول سنجيده مي شود ارزيابي استراتژي هاي مختلف درماني به روش تحليل هزينه فايده به منزله سنجش هزينه هاي هر روش درمان با منافع يا پيامدها مراقبت پس از درمان و پيشگيري از عود تصميمات سياسي برنامه خدمات آموزشي کسبي و حمايتي هر درمان روان درماني و درمان هاي مرتبط کيفيت مشاوره و توانايي کارکنان خدمات درماني مي تواند متفاوت باشد دقيقا به همين ترتيب پيامدهاي روش هاي مختلف درماني نيز با يکديگر تفاوت دارند.

وي گفت: با توجه به اينکه اغلب برنامه ها و استراتژي هاي درماني تمرکز چنداني بر روي خدمات آموزشي کسبي و حمايتي و همچنين مراقبت پس از درمان و پيشگيري از عود ندارند بنابر اين اثر بخشي مطلوب از اين قبيل برنامه ها مورد انتظار نيست برنامه هايي نظير سم زدايي يا درمان هاي سرپايي کوتاه مدت از اين دسته درمان هستند. از سوي ديگر با توجه به عوامل اجتماعي فيزيولوژيک خانوادگي و زيست شناختي موثر در اعتياد به مواد مخدر ارائه آموزش هايي که به افزايش درک مراجعان از اين عوامل در طول درمان کمک مي کند در افزايش اثر بخشي درمان موثر بوده و در نتيجه به افزايش پيامدهاي درماني منتهي مي شود.

مختاري خاطر نشان کرد: عوامل موثر بر هزينه هاي درماني شامل طل دوره اقامت خصوصيات مراجعان شامل شدت اعتياد تعداد و نوع خدمات نسبت کارکنان به مراجعان سطح آموزش و تخصص کارکنان و موقعيت جغرافيايي است هزينه هيي که مراجعان هنگام جهت درمان متحمل مي شدند عبارت بود از هزينه حمل و نقل مراقبت از کودکان زمان کار و فراغت از دست رفته و مخارج از دست دادن پول مانند پرداخت هاي درماني.

وي در خصوص روش هاي درماني افزود :روش هاي درماني عبارتند از درمان سرپايي غير متادون درمان نگهدارنده متادون و درمان جامعه مدار چنانچه معيار هزينه پيامد را ملاک قرار دهيم رتبه بندي روش ها همان خواهد بود البته اين نتيجه در مورد درمان در مراکز دولتي صادق است و در مراکز درماني غير دولتي به علت عدم ارائه روش درمان جامعه مدار در رتبه دوم درمان به روش بستري قرار مي گيرد و د رهر حال همان رتبه بندي مراکز دولتي در خصوص مراکز غير دولتي نيز مصداق مي يابد. هرچند نمي توان در مورد مراکز غير دولتي به همان صراحت نتيجه گيري کرد زيرا در اين مراکز علاوه بر وجوهي که از دولت دريافت مي شود هزينه هاي ديگري از سوي مديريت اين مراکز انجام مي شود که در داده هاي جدول فوق اين هزينه ها منظور نشده است./100

انتهای پیام/

کد خبر 1387121440