بررسي وجود سرب در عصرآهن يک، پديده‌اي نادر در کلاردشت

سرپرست هيأت باستان شناسي در تپه کلار کلاردشت استان مازندران در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس آخرين مطالعات و بررسي‌هاي انجام شده روي اين تکه سفال کارشناسان به اين نتيجه رسيدند که تقريبا حدود 95 درصد از عناصر تشکيل دهنده اين تکه فلز از سرب بوده است.

سيد مهدي موسوي در ادامه خاطرنشان کرد: وجود فلز سرب در لايه عصر آهن از جمله کشفيات بسيار نادر است چراکه براساس اظهارات باستان‌شناسان، کاربرد آن در اين دوره و استفاده از آن به‌شکل شيئي کاملا سربي در يک حلقه‌ تاکنون مشاهده نشده است.

وي توضيحات بيشتر در اين باره را به مطالعات تکميلي و ارائه اطلاعات دقيق‌تر موکول کرد و افزود: به زودي آخرين اطلاعات بدست آمده از اين تحقيقات به صورت يک مقاله براي علاقه‌مندان منتشر مي‌شود.

رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي ‌با بيان اين که براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، در ماه‌هاي تير و مرداد سال 88 فصل سوم عمليات کاوش در اين منطقه آغاز خواهدشد تصريح کرد: ماه‌هاي تير و مرداد، بهترين زمان براي کاوش در اين منطقه پيش بيني شده اند.

اين دکتراي باستان شناسي ادامه داد: با توجه به شرايط استثنائي زيست محيطي اين منطقه، مي‌توان سير تحول زندگي بشر از غارنشيني، استقرار در دشت و يکجانشيني، کشاورزي، دامپروري و ساير مراحل زندگي را مورد مطالعه قرار داد.

سرپرست هيأت باستان‌شناسي در تپه کلار کلاردشت در پايان تأکيد کرد: به نظر مي‌رسد با توجه به استمرار استقراري موجود در تپه کلار کلاردشت و وجود آثار مربوط به دوره مس‌سنگي تا قرون مياني اسلامي بتوان مدل کوچکي از مراحل شکل‌گيري و تحول يک فرهنگ در اين منطقه را مورد مطالعه قرار داد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387121515