استقرار کوچ نشينان اشکاني در مناطق صعب‌العبور مشاهده شد

سرپرست هيأت کاوش در منطقه سد آزاد شهرستان سنندج در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: لوسته به زبان کردي اورامي به معناي نوعي گياه داراي سربزرگ است که در اين محوطه به تعداد زياد مشاهده مي‌شود.

ليلا خسروي در ادامه خاطرنشان کرد: دو تپه تاريخي لوسته و هادي آباد در 75 کيلومتري سنندج در مسير جاده سنندج به مريوان قرار دارد.

وي با اشاره به اين که محوطه‌هاي ياد شده مربوط به دوره هاي اشکاني و ساساني هستند اظهارداشت: بررسي‌هاي انجام شده در اين‌ دو محوطه بيانگر اطلاعات بسيار جالبي از معماري و سفال و نيز استقرارهاي کوچ نشين در غرب ايران هستند.

به گفته اين باستان شناس: براساس گزارش‌هاي موجود تاکنون مطالعات چنداني در مورد قبايل کوچ‌نشين غرب ايران به ويژه کردستان صورت نگرفته است.

خسروي با بيان اين که تمامي سفال‌هاي دوره اشکاني داراي ويژگي‌هاي مناطق غرب ايران هستند تصريح کرد: معروفترين سفال اشکاني، سفال منقوش جيلينگي است که در محوطه‌هاي باستاني لرستان، ايلام و غرب ايران يافت شده اند.

سرپرست هيأت کاوش در منطقه سد آزاد شهرستان سنندج اضافه کرد: البته ساخت اين نوع سفال در دوره مياني و اواخر اشکاني در استقرار کوچ نشيني غرب ايران و به ويژه کردستان مشاهده نشده چراکه در اين مناطق بيشتر از سفال‌هاي ساده روستايي استفاده مي‌شده است.

وي با اشاره به کشف سفال‌هاي ساده ياد شده همراه با خمره، ديگچه و مواد زغال شده درون برخي خمره‌ها ادامه داد: همچنين استخوان‌هاي حيواني نيز در اين محوطه‌ها يافت شده که در فرايند انجام مطالعات آزمايشگاهي قرار دارد.

خسروي از بدست آمدن معماري پي سنگي در اين دو محوطه خبرداد و گفت: اين پي سنگي با استفاده از لاشه سنگ‌هاي منطقه اطراف ايجاد شده است البته بخش‌هايي از ديوارهاي يک اتاق در هر دو محوطه بدست آمد.

وي اضافه کرد: با توجه به خاک‌هاي بدست آمده از ترانشه‌هاي انجام شده، به نظر مي‌رسد که ديوار اين پي سنگي از خشت بوده و به مرور زمان به خاک تبديل شده است.

سرپرست هيأت کاوش در منطقه سد آزاد ادامه داد: بررسي‌هاي انجام شده در محوطه‌هاي باستاني غرب ايران بيانگر وجود لايه‌هاي اشکاني و نيز نشان دهنده افزايش جمعيت است.

وي با بيان اين که استقرار کوچ نشين‌ها در دوره اشکانيان حتي در تپه‌ها و مناطق صعب‌العبور نيز مشاهده شده تأکيد کرد: اين افزايش جمعيت به دليل امنيت فضاي سياسي حاکم در غرب ايران بوده چرا که اشکانيان بيشتر در منطقه فرات با دشمنان خود درگير بودند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387122156