خشکسالي،‌ طراوتي تازه به باستان‌شناسي عراق داد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، اگرچه خشکسالي کنوني عراق، خبري تاسف‌بار براي کشاورزان بوده، اما بر ملا شدن ردپاهاي جديدي از تمدن گذشته اين منطقه از اعماق آب‌ها، فصل جديدي از کاوش‌هاي باستاني را براي باستان‌شناسان به وجود آورده است.

راتب علي الکبيسي، رئيس مرکز باستان‌شناسي استان الانبار، يکي از مراکز مهم بررسي‌هاي باستاني دوره‌هاي اوليه پيدايش تمدن در کناره‌هاي رود فرات گفت: در ابتدا، همگان منطقه الانبار را بياباني بدون اهميت تاريخي مي‌دانستند اما اکتشاف جديد که بر اثر کاهش سطح آب رودخانه به دست آمد، اهميت اين منطقه را به عنوان بخش مسکوني عراق افزايش داد.

وي با اشاره به اينکه بناها و آثار باستاني منطقه به دليل ساخت سدي در زمان صدام و بالا آمدن سطح آب ناپديد بودند افزود: پيش از فرو رفتن اين بخش به زير آب نزديک به 75 منطقه باستاني توسط کاوش گران کشف شده بود که تاريخ تمدن آن به 3000 سال پيش از ميلاد مسيح مي‌رسيد. بناهايي که از دوره سومريان تا امپراتوري روم را شامل مي شدند.

وي خاطر نشان کرد: هم اکنون به دنبال اعتبارات لازم بري مرمت آثاري هستيم که بر اثر ‌ آب گرفتگي تا حدودي ويران شده اما هنوز هم ارزش خود را حفظ کرده اند. آثاري که احتمال به يغما رفتنشان توسط دلالان و قاچاقچيان آثار باستاني زياد است./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388011917