فناوري در خلق ميراث فرهنگي سهم بزرگي دارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) يک کارشناس ارشد ميراث فرهنگي در آيين بزرگداشت روز جهاني بناها و محوطه‌هاي تاريخي با بيان اين مطلب افزود: برگزاري گردهمايي و سخنراني‌ها در اين موضوع آگاهي عمومي در کيفيت جوهري ميراث و نيز مسووليت مردم را به ويژه در مورد بناها و محوطه‌هاي تاريخي افزايش مي‌دهد.

سيد مهدي مجابي در ادامه خاطرنشان کرد:‌ در اين راستا نقش علوم در خلق ميراث فرهنگي و ارزيابي تکنولوژي نوين در شناخت ميراث فرهنگي نيابد از نظر دور نگاه داشته شود.

وي با قرائت بيانيه ايکوموس در مورد روز جهاني بناها و محوطه‌هاي تاريخي در ادامه تأکيد کرد: به ياري فناوري و علم،‌ سطح ديگري از فرهنگ با عنوان تمدن شکل گرفته است بنابراين سهم علوم و فناوري در خلق ميراث فرهنگي را نمي‌توان ناديده گرفت.

اين کارشناس ارشد ميراث فرهنگي با اشاره به اين که شناخت فناوري مستتر در ميراث فرهنگي جز از روش شناخت علمي ميسر نيست اظهار داشت:‌ ايران يکي از شرکاي تمدن جهاني به شمار مي‌آيد از سويي ديگر به دليل وجود تعداد بسيار بناها و محوطه‌هاي تاريخي مسووليت سنگيني در حوزه حفاظت و مرمت بر دوش ما گذاشته شده است .

به گفته مجابي: يکي از مهم‌ترين پيام‌هاي پنهان در ميراث فرهنگي مصرف حداقل منابع طبيعي و انرژي است که اين مهم جز از طريق ذهن هوشمند انساني و اعتبار ارزش کاربردي دانش بومي امکان پذير نشده است.

وي با بيان اين که کاربرد مصالح سنتي در مرمت بناها و محوطه‌هاي تاريخي در پرتو دانش جديد هم چنان به قوت خويش باقي مانده است تصريح کرد: البته تهديدهاي ناشي از استفاده‌هاي سهل‌انگارانه تکنولوژي در عرصه‌هايي مانند جنگ و توسعه پايدار ميراث فرهنگي را تحت تأثير قرار داده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388013017