کاوش‌ها براي يافتن تاريخ دقيق سيلک ادامه دارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان‌شناسي حسن فاضلي نشلي، رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي و سرپرست هيات کاوش در سيلک گفت: هدف از مطالعات اين فصل اتمام لايه‌نگاري در تپه سيلک شمالي و همچنين بازشناسي ساختار معماري تپه سيلک در کاوش‌هاي افقي است.

وي افزود: در اين فصل مشخص خواهد شد که کدام محل براي کاوش‌هاي افقي مناسب است تا بتوان با کاوش‌هاي گسترده سازه‌هاي معماري جوامع روستايي دوره نو سنگي سيلک را شناسايي کرد.

فاضلي گفت: بنابراين در اين فصل تنها آواربرداري سطح کارگاه مورد نظر انجام و آثار معماري شناسايي مي‌شود. پس از آنکه محوطه آماده کاوش‌هاي افقي شده و تمهيدات حفاظتي در زمان کاوش و پس از کاوش فراهم آمد، کاوش در آن انجام خواهد شد.

وي در ادامه اظهار داشت: از هم اکنون در کاوش‌هاي افقي آثار قابل توجه معماري پايدار شده و اميد است در آينده شاهد نتايج درخشان در کارگاه بزرگ کاوش افقي باشيم.

به گفته فاضلي نشلي، خوشبختانه کارگاه کاوش عمودي داراي آثار دوره هزاره پنجم و هزاره ششم قبل از ميلاد يعني سيلک 1 و 2 در دوره مس و سنگ و دوره نوسنگي است.

وي در ادامه افزود: تعداد بسيار زياد فازهاي معماري در ميان لايه‌هاي فرهنگي نشانگر غناي محوطه است و مجموعه‌اي از آثار معماري هزاره پنجم در ميان لايه‌ها تشخيص داده شده است که برخي از لايه‌ها بيش از 5/1 متر آثار باقي مانده از ديوار خانه‌هاي مسکوني را دربردارد.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي تصريح کرد: در زير لايه‌هاي معماري هزاره پنجم نيز حدود 6 متر لايه‌هاي نوسنگي وجود دارد که بايد در سال جاري کاوش‌ها طبقه‌بندي شود و همچنين نمونه‌ها براي آزمايش کربن 14 فراهم آيد.

خاطرنشان مي‌شود؛ بودجه امسال کاوش 200 ميليون ريال است که از سوي سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان تامين اعتبار شده است./120

انتهای پیام/

کد خبر 1388013053