خراسان شمالي با وجود غناي ميراث فرهنگي گمنام است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري خراسان شمالي، محمد حسين جهانبخش استاندار خراسان شمالي در همايش روز جهاني محوطه ها و بناها که توسط سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري خراسان شمالي دربجنورد برگزار شد اظهار داشت: خراسان شمالي با وجود غناي فرهنگي و گردشگري مي تواند بالاترين بهره را در حوزه اقتصادي و جذب گردشگر داشته باشد.

وي يکي از قابليت‌هاي عظيم گردشگري اين استان را واقع شدن در مسير عبور زائران حضرت علي بن موسي الرضا (ع) به عنوان منزلگاه هفتم و وجود تربت هفت امامزاده از خاندان مطهر پيامبر (ص) در اين سامان دانست.

وي تعداد آثار تاريخي شناسايي شده در اين استان را يکهزار و شش اثر ذکر کرد و گفت: تاکنون 409 اثر تاريخي اين استان در فهرست آثار ملي ثبت شده است.

وي ادامه داد: 47 اثر تاريخي نيز در اين استان مرمت و احيا شده،54 مورد طرح مطالعاتي ومستندنگاري آن انجام شده و 8 مورد نيز ثبت ميراث طبيعي شده است.

جهانبخش يکي از شاخصه‌هاي استان خراسان شمالي را مزين بودن آن به گنجينه فرهنگ‌ها عنوان کرد و گفت: بستر رسيدن به خودباوري و توسعه با قابليت‌هاي بالاي فرهنگي در اين خطه فراهم است و همه اقوام بايد در اين مسير گام بردارند.

علي کاظمي رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي وگردشگري استان نيزدراين مراسم گفت: حوزه ميراث فرهنگي در کشور مظلوم واقع شده است لذا بايد برپاسداشت آثار تاريخي و آشنايي بيشتر مردم ودانشجويان با حفظ ومرمت اين آثار بيشتر توجه شود.

يکي از اساتيد معماري دانشگاه شهيد بهشتي تهران نيز در اين همايش بر لزوم توجه به معماري در ساخت و سازهاي جديد و لزوم آميزش اين معماري با ميراث تاريخي تاکيد کرد.

دکتر \"احمد اصغريان جدي\" همچنين بر لزوم متجانس بودن بناهاي نوين با بناهاي تاريخي پيشين، تناسب عملکردها در شان بافتهاي تاريخي، حمايت نامحسوس از آثار تاريخي، احساس تعلق و اهميت و علاقه براي حفظ آثار تاريخي تاکيد کرد

اين همايش با حضور جمعي از اساتيد دانشگاه،دانشجويان رشته معماري، روساي ادارات وکارکنان سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري يک شنبه 30فروردين ماه در سالن گلشن بجنورد برگزار شد. وپس از آن تور يک روزه استان گردي باحضور ميهمانان برگزار شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388013145