احمدعلي اسدي در ادامه خاطرنشان کرد:براساس بررسي هاي انجام شده درسال هاي اخير که به وسيله هيأت مشترک ايران-فرانسه صورت گرفت يکي از ده سد اين منطقه به نام تنگ حنا مورد توجه قرار گرفت و تا کنون دو فصل کاوش در سد مذکور انجام شده است.
وي استفاده از هسته خاک رسي در بدنه سد و پشتيبان هاي قلوه سنگي در سمت داخلي و بيروني سد را از ويژگي هاي مهم سد تنگ حنا اعلام کرد و گفت: طول اين سد بيش از 300 متر و ارتفاع آن حدود 8 متر است.
سرپرست ايراني اين هيأت با اشاره به اين که در بخشي از تاج سد ،بنايي که نقش عبور سرريز آب را دارد ساخته شده که فعاليت گروه کاوش براي شناسايي عملکرد اين بناست اظهار داشت: استفاده از بلوک هاي سنگي بزرگ به شيوه معماري هخامنشي و کاربرد بست هاي دم چلچله اي در اتصال اين سنگ ها با يکديگر از ويژگي هاي بناي ياد شده به شمار مي آيد.
اسدي ادامه داد: همچنين کانالي بزرگ که آب را از درياچه سد گرفته ، به شش کانال کوچکتر انتقال داده و وارد حوضچه اي مي شود از جمله موارد قابل توجه است.
وي با بيان اين که البته از قير طبيعي براي عايق کردن کف کانال ها و حوضچه مورد اشاره استفاده شده تصريح کرد: هدف عمده گروه کاوش در اين فصل، اطلاع دقيق از چگونگي کارکرد حوضچه، آگاهي از اهداف ساخت آن و همچنين جنبه هاي ديگر فعاليت هاي عمراني دوران هخامنشي است.
اسدي در ادامه افزود: به احتمال فراوان کارکرد سد هخامنشي تنگ حنا و ديگر سدهاي بالا دست پاسارگاد ،کنترل سيلاب هاي رودخانه پلوار قبل از رسيدن به پاسارگاد و نيز استفاده کشاورزي از آب ذحيره شده در پشت سدها بيانگر دورانديشي شهرسازي هخامنشيان و گستردگي فعاليت هاي کشاورزي در اين دوران است.
وي در پايان تاکيد کرد: تمامي فعاليت هاي اين فصل کاوش به صورت مشترک با همکاري هيأت فرانسوي و به سرپرستي دکتر رمي بوشارلا انجام مي شود./118
انتهای پیام/