کامينز اظهار ميکند: اين همبستگي ميراث است ميراث، هويت مشترک بشريت و جامعه است. ميراث آن چيزي است که انسانها مايل هستند درباره خود بينديشند، چيزي است که به آن اعتقاد دارند و به شيوه هاي خاص خود آن را بيان ميدارند. عنوان موزهها و گردشگري متخصصان و داوطلبان موزهها را ترغيب مي کند که ضمن همکاري با بازديدکنندگان و گردشگران و ايجاد تعامل با جوامع محلي، ميراث را هم از داخل و هم از خارج ديوارهاي موزه تجربه نمايند.
شوراي بينالمللي موزهها، روز جهاني موزه را در سال 1977 برگزيد تا نفس موزهها را در توسعه جهاني مورد تاکيد قرار دهد، از آن تاريخ به بعد مشارکت در اين روز جهاني همواره افزايش داشته تا جايي که در سال 2008 بيش از 20000 موزه از 90 کشور مختلف از استراليا تا زيمبابوه همکاري بي سابقهاي در برگزاري اين رويداد نشان دادند.
موزهها با برگزاري مسابقات کارگاهها، کنفرانسها، اجراي نمايش و ارائه خدمات در طول شبانه روز، امسال نيز اين روز را بزرگ ميدارند. از ديگر برنامههاي موزهها، ميتوان به برپايي تورهاي مجازي و واقعي اشاره کرد که مسير آنها از موزه به سوي ساير مکانهاي ديدني و يا برعکس ميباشد. برخلاف تورهاي متعارف، اين تورها، بازديدهايي آگاهي بخش، آموزشي، موضوعي، تاريخي يا زماني (به معناي ارائه وقايع تاريخي به ترتيب زمان رويداد آنها) هستند که با شور و حرارت فراوان، مجموعهها، آثار و مهارتها را به اشتراک مي گذارند و هدف آنها ايجاد درک عميق و متقابل و ارائه دانشي است که از تجربيات ميراث حاصل آمده است. کايمنز ميگيود: براي بازديدکنندگان، گردشگران بوميان و همچنين سرپرستان و داوطلبان روز جهاني موزه ميتواند تجربهاي پيوند دهنده باشد.
شوراي بين المللي موزهها، فدراسيون جهاني دوستداران موزهها، يونسکو و ساير سازمانها، بر اهميت نقش ميراث در گردشگري پايدار تاکيد ورزيدهاند. به اعتقاد رئيس فدراسيون جهاني دوستداران موزهها بيانيه مشترک شوراي بينالمللي موزهها و فدراسيون جهاني دوستداران موزهها گام اوليهاي از يک پروژه دراز مدت براي اين چالش است. کارلابسي کاملي در ادامه مي گويد: از آنجا که دوسنداران موزهها به طور مستقيم با بازديدکنندگان سرو کار دارند و بخش بزرگي از بازديدکنندگان را گردشگران تشکيل ميدهند، ما موظفيم احترام به ميراث را ترويج نماييم ما بايد اهميت نقش همکاريهاي دوست داران موزهها را در اقدامات عملي آنان که بسيار فراتر و گوياتر از حرف و سخت است جلوهگر سازيم. شوراي بينالمللي موزهها و فدراسيون جهاني دوستداران موزه ها بايد شئون اخلاقي را به عنوان منبعي ثمربخش براي جذب جوامع محلي همواره مد نظر داشته باشند اين دو سازمان در راستاي برنامههاي عمومي و خصوصي موزهها براي تقويت گردشگري اخلاقي و پيونذ ميراث بتواند در روز جهاني موزه در سال 2009 بين جوامع عدالت برقرار نمايد. جولين آنفرانس، مدير کل جديد ايکوم ميگويد: دليلي ندارد که اين کار، شروعي براي برخي روابط دراز مدت نباشد! در هر صورت اين موضوع به طور قطع، نگرشي جديد به دو موضوع گردشگري و موزه است.
انتهای پیام/