آذربايجان شرقي رتبه دوم ثبت ملي آثار تاريخي در کشور

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي ضمن اعلام مطلب فوق افزود: طبق اعلام دفتر ثبت سازمان مرکزي، بر اساس رتبه بندي صورت گرفته در مورد آثار ثبت شده کشور در سال 1387 استان آذربايجان شرقي به عنوان دومين استان فعال در اين زمينه شناخته شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: در طول سال 1387 استان آذربايجان شرقي 314 اثر تاريخي را در فهرست آثار ملي به ثبت رسانده و بعد از استان کرمان، در جايگاه دوم ثبت آثار کشور ايستاده است.

به گفته محمدي اين آثار شامل ابنيه ، کاروانسرا ، مسجد ، آب انبار ، کبوترخانه ، محوطه تاريخي و موارد مشابه مي شود که در طول سال و توسط متخصصان شناسايي و بعد از تکميل پرونده و بررسي هاي دقيق شوراي ثبت استان آذربايجان شرقي، براي ثبت در فهرست آثار ملي به تهران فرستاده شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي قديمي ترين آثار ثبتي در اين فهرست را متعلق به هزاره پنجم قبل از ميلاد دانست و افزود: در ليست آثار ثبتي استان، آثاري از اين تاريخ تا دوره اسلامي و سلسله صفويه وجود دارد و اين مورد نشان از غناي تاريخي و اهميت اين نمطقه در دوران هاي مختلف دارد.

وي تصريح کرد: ثبت اين تعداد بنا و محوطه در فهرست آثار ملي اقدام بسيار مهم و تاثيرگزاري است و در آينده نه چندان دور تاثير اين اقدام با حفظ و مرمت و معرفي تاريخ استان، بيش از پيش نمايان خواهد شد.

به گفته محمدي اين روند همچنان ادامه خواهد داشت و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در تلاش است با همکاري تمامي شهروندان و مردم فرهنگ دوست استان، ساير ابنيه مهم و تاريخي شهر را شناسايي کرده و اين ابنيه را به عنوان بخش مهمي از تاريخ شهر و استان به تمام هموطنان معرفي مي کند./106

انتهای پیام/

کد خبر 138802122