مشايي با بيان اينکه جايگاه آب به تدريج در معادلات اقتصادي و سياسي رخ مينماياند، افزود: مديريت موضوع آب بسيار ضروري است و بايد از مقياس و منظر جهان انجام شود.
وي با اشاره به اينکه آب را بايد از منظر جهان مديريت کنيم ، افزود: با ارتباطات تنگاتنگ و پيچيده بين انساني هيچ چارهاي جز مديريت از منظر جهاني براي آب وجود ندارد.
مشايي گفت: امروزه جامعه جهاني در يک بن بست مديريت گرفتار آمده است.
وي با اشاره به بحران اقتصادي جهان ،خاطرنشان کرد: هيچ افقي روشن براي حل اين بحران ارائه نشده است و اگر چند سالي ادامه داشته باشد نتايج سوء اجتماعي و سياسي آن قابل مديريت نخواهد بود.
معاون رئيس جمهور گفت: آب بايد با تعاملات جهان مديريت شود و اين تعاملات ساز وکار خود را مي طلبد.
مشايي گفت: من به دليل تعلقم به سرزمين ايران مفتخرم بگويم که کشور ما قبل و بعد از اسلام جايگاه آب را درک کرده است.
وي افزود: البته بايد پرانتز باز کنم و بگويم که جامعه امروز ايران در اين باره مورد انتقاد است.
مشايي خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران هر ساله پروندهاي را براي ثبت در آثار جهان ارائه مي کند و ما مفتخريم که براي امسال سازههاي آبي شوشتر را به عنوان ميراث بزرگ جهاني براي ثبت معرفي کرديم .
وي با بيان اينکه پروژه بسيار ارجمندي را با همکاري يونسکو و مراکز علمي داخلي داريم ، افزود: بنا داريم که به عنوان يک طرح بزرگ فرهنگي ، معماري مناطق مختلف کشور را مطالعه کرده و در اختيار دانش پژوهان قرار دهيم.
وي با اشاره به تجربه ايجاد موزه روستايي گفت: اين مطالعات بايد از روستاها آغاز شود و انشاء الله موزه ميراث کوير را در مقياس هر روستا بايد تاسيس کنيم.
مشايي گفت: اين تجربه خوبي براي همه پژوهشگران خواهد بود و موضوع مديريت آب در کوير از مهمترين موضوعات انساني است./105
انتهای پیام/