شناسايي دوره هاي استقرار در ابيانه

به گزارش ميراث آريا (CHTN) به نقل ازروابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي، رحيم سلامتي گول قشلاقي گفت:پيش از اين در سال 1384 در روستاي ابيانه برنامه دو روزه اي صورت گرفته بود که منجر به شناسايي محوطه قلعه کوه و دو محوطه ديگر توسط ساروخاني شد بر همين مبنا در سال 1385 برنامه گمانه زني در اين محوطه انجام شد.

وي در ادامه توضيح داد: هدف از انجام چنين پژوهشي شناسايي آثار احتمالي محوطه و همچنين شناسايي دوره هاي استقرار و تعيين عرصه و حريم آن بوده است.

وي با اشاره به اين که از هفت گمانه ايجاد شده سه گمانه داراي آثار معماري شامل پي سنگي به همراه آوار فروريخته در داخل فضا بود اظهار داشت: همچنين ابعاد سنگ هايي که در بين سازه معماري به کار رفته از نوع سنگ هاي قلوه اي متوسط و لاشه سنگ هاي موجود در منطقه است.

به گفته اين باستان شناس:کف فضاي مورد نظر در عمق 185 سانتي متري قرار داشته و بر روي آن آثار سوختگي به همراه قطعات سفال ديده مي شود از يافته هاي ديگر مي توان ،محوطه قلعه کوه قطعات سفال اشکاني تا اسلامي است.

سلامتي اضافه کرد: به احتمال فراوان محل اوليه روستا درمحل قرارگيري محوطه قلعه کوه بوده و بعدها به دلايلي چون دسترسي آسان تر به منابع آبي، شرايط مساعدتر محل فعلي روستا و دلايلي ديگر در محل فعلي اسکان يافته اند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388022136