محمدرضا مهرانديش در ادامه خاطرنشان کرد: بايد بدانيم که از موزه داري فردا چه مي خواهيم يعني آينده موزه داري چگونه بايد رقم بخورد.
وي با طرح اين سؤال که آيا موزه هاي ما متناسب با نيازهاي زندگي امروز و سليقه هاي فرهنگي متنوع طراحي شده اند اظهار داشت: ميزان تطبيق موزه ها با استانداردهاي جهاني ، مشکلات نرم افزاري و سخت افزاري از جمله مواردي هستند که بايد در امور موزه داري بررسي شوند.
مهرانديش با طرح اين پرسش که آيا مي توان اميدوار بود که روزي موزه ملي و موزه هاي کشور در شمار پرجاذبه ترين موزه هاي ايران باشند تاکيد کرد: خوشبختانه انقلاب اسلامي يک انقلاب فرهنگي نيز بود که از ابتدا به سمت و سوي فرهنگي حرکت کرد.
اين مقام مسئول در موزه ملي ايران اضافه کرد: فرهنگ يکي از اصلي ترين دغدغه هاي رياست سازمان ميراث فرهنگي بوده به طوري که وي درعمل ثابت شده که فرهنگ شأني فراتر از سياست داشته است.
وي با اشاره به پژوهش محوري در موزه ملي ادامه داد: در طول اين سالها ، رياست سازمان ميراث فرهنگي تلاش کرده که فرهنگ در جايگاه خويش و در مناسبات بين دولت ومردم قرارگيرد.
وي به رئوس برخي از اقدامات انجام شده در موزه ملي اشاره کرد و گفت:دسترسي آسان پژوهشگران و دانشگاهيان به اشياي تاريخي از جمله برنامه هاي اصلي ما در موزه ملي به شمار مي رود.
مهرانديش با بيان به اين که در چند روز آينده پروژه ديجيتالي کردن شناسنامه اشياي تاريخي موجود درموزه ملي به بهره برداري مي رسد اظهار داشت: خوشبختانه با پشتيباني قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي در حوزه آي تي و فناوري اطلاعات، پروژه ملي ديجيتالي کردن شناسنامه اشياي تاريخي به سرانجام رسيد و هم اکنون دو بخش ازاين پروژه به پايان رسيده است .
وي با اشاره به تشکيل کارگروه ساماندهي اشياي ثبت نشده موزه ملي تاکيد کرد: در موزه ملي حدود 200 هزار شيء داشتيم که در جايي ثبت نشده بودند اما اکنون اين کارگروه براي ساماندهي آنها تشکيل شده است.
رئيس کل موزه ملي ايران اضافه کرد:در راستاي پژوهش محوري هم اکنون بخش تاريخ هنر ايران و تاريخ تمدن و هنر ملي نيز در موزه ملي تشکيل شده است.
مهرانديش به جريان بازسازي موزه اسلامي و راه اندازي سالن نشست هاي تخصصي به منظور انجام مباحث دانشگاهي اشاره کرد و گفت: همکاري پژوهشي و علمي با موزه هاي بزرگ دنيا در پي تمديد قراردادهاي قبلي نيز ازديگر برنامه هاي موزه ملي به شمار مي رود.
وي با بيان اين که ويترين هاي موزه ايران باستان پس از 60 سال براي نخستين بار تغييرکرده است تصريح کرد: آماده سازي 10 جلد کتاب براي انتشار و تلاش براي خروج از شيء محوربودن اشياء در نمايشگاه هاي خارجي و نيز غني سازي موزه هاي استان هاي کشور نيز از ديگر مواردي است که مي توان به آن اشاره کرد.
وي از آماده کردن پيش نويس طرح جامع سند موزه ملي ايران خير داد و تاکيد کرد: اين طرح نقشه راه را براي توسعه کمي و کيفي موزه ملي براي مديران بعدي موزه ملي فراهم خواهد کرد./118
انتهای پیام/