به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، آيت‌اله سيدمحمود هاشمي‌شاهرودي، رئيس قوه قضائيه در همايش ملي نقش گردشگري و صنايع دستي در پيشگيري از وقوع جرم گفت: اينگونه جمع شدن دستگاه‌ها و تشکيلات قضايي براي رفع مشکلات جامعه کار بسيار ارزنده، لازم و مفيدي است.

شاهرودي با بيان اينکه يکي از دستاوردهاي دولت نهم همکاري و هماهنگي با دستگاه‌ها و قواي ديگر بود، تصريح کرد: با توجه ويژه رئيس‌جمهور به امر زندان و زندانيان اين همکاري و هماهنگي مقامات اجرايي نقش بسيار خوبي را در کاهش مشکلات و هماهنگ شدن نظام قضايي کشور به دنبال داشته است.

شاهرودي با بيان اينکه کيفر زندان در‌سياست‌هاي کيفري اسلام جايگاه محدودي دارد، متذکر شد: در‌ فقه نوراني اسلام در سه يا چهار مورد بيشتر از کيفر زندان استفاده نشده و اين کيفرها و مجازات‌ها به گونه‌اي ديگر قرار داده شده به طوريکه سياست‌هاي کيفري اسلام مبتني بر کيفر زندان نيست.

وي با بيان اينکه زندان از کيفرهاي نظام طاغوتي است، افزود: سياست کيفري اسلام بر خلاف سياست نظام قضايي طاغوت که بيشتر بر زندان تاکيد داشت، مبتني بر زندان نيست.

رئيس قوه قضائيه با بيان اينکه سياست نظام قضايي جمهوري اسلامي ايران مبتني بر حبس‌زدايي و برگرفته از فقه اسلامي است، تصريح کرد: اسلام کيفر را طوري تنظيم مي‌کند که اثر و جنبه پيشگيري آن نسبت به شخص بزهکار باشد نه به اشخاص ديگر که اين را در حقوق کيفري تحت عنوان اصل شخصي بودن کيفر آورده است.

هاشمي شاهرودي با تاکيد بر اينکه چنانچه تاثير مجازات زندان بر غير بزهکار باشد خلاف حق و عدالت است، تصريح کرد: کيفر زندان داراي آثار سويي است چراکه زندان حيثيت اجتماعي، قومي و محلي خانواده زنداني را لکه‌دار مي‌کند، که در گذشته کمتر به اين امر توجه مي‌شد، اما امروز اين سياست مورد توجه قرار گرفته است.

وي با بيان اينکه در قانون اساسي منظور از زندان، اصلاح مجرم و بازگشت وي به جامعه عنوان شده است، متذکر شد: اين مسائل در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري و لوايح قضايي مورد توجه قرار گرفته است و ما امروز داراي يک نظام قضايي بي‌نظير در بخش کيفري در دنيا هستيم.

هاشمي شاهرودي با اشاره به اينکه مجازات زندان براي مجرم و خانواده وي مفاسدي را به دنبال دارد، متذکر شد: زنداني بسياري از جرائم را از زندانيان حرفه‌اي در زندان مي‌آموزد که اين برخلاف نظر اسلام مبني بر اصلاح مجرم با زندان رفتن است.
رئيس قوه قضائيه با بيان اينکه زندان جاي انتقام‌جويي، شکنجه‌گري و اعتراف‌گيري نيست، يادآور شد: اسلام زندان را اصلاح‌گاه براي جامعه مي‌داند تا فردي که جرمي را مرتکب شده دوباره به آغوش جامعه بازگردد.

هاشمي شاهرودي با اشاره به حرفه‌آموزي‌هايي که زندانيان در محيط زندان مي‌آموزند، گفت: هرچه بتوانيم فضاي داخل زندان را با اين قبيل مسائل اصلاح کنيم، مي‌توانيم ظرفيت‌ها را حفظ کرده و تعريف درستي از زندان را داشته باشيم.

وي در خاتمه با بيان اينکه امروز نظام کشور در هر دو بعد قضايي و اجرايي نسبت به اين موضوع توجه دارد، خاطر نشان کرد:لازم است به سمتي برويم که اهداف قضايي اسلام را احيا کنيم، زيرا اين امر رونق و بالندگي جامعه در پيشگيري از وقوع جرم را به دنبال دارد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388030549