کشف دو گونه دايناسور جديد در صحراي گوبي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اين کشف حاصل همکاري محققان آمريکايي و چيني است که 2 تابستان متوالي در مناطق جنوبي صحراي گوبي و در ميان لايه‌هاي سنگي به دنبال گ ونه‌هاي جديدي از دايناسورها بوده‌اند.

دايناسور اول Xiongguanlong نام داشته و هيچگاه از خوردن باز نمي‌ايستاده است که به نحوي که رفته رفته به تهديدي براي دوران کرتاسه محسوب شد. اين دايناسور در فاصله زماني 50 ميليون سال بين 2 گونه ظاهر شده است.

اين گونه نشان‌دهنده ظهور اوليه خصوصيات منحصر به فردي همچون مفصل‌هاي جمجمه‌هاي بزرگ براي عضلات حجيم آرواره و مهره‌هاي کلفت در گردن براي نگهداشتن سرهاي بزرگ و گردني دراز است. اين موضوع دريچه‌اي جديد از تکامل تيرانازاروس که تاکنون در دسترس نبوده را روي محققان مي‌گشايد.

گونه دوم beishanlong يکي از بزرگ‌ترين گونه‌هاي ارنيتوميموزاروس يا دايناسورهاي شترمرغ‌شکل است که تاکنون پيدا شده‌اند. محققان معتقدند اين جانور 14 سال عمر کرده و وزني معادل 1400پوند داشته است. اين جانور داراي چنگال‌هاي بلند و دو باله بسيار نيرومند براي کندن و شکافتن زمين بوده است. اين محققان شواهد ديگري از چندين گونه مختلف دايناسورها يافته‌اند.

در اين تحقيق همچنين الگوهاي باارزشي از توزيع فسيلي به دست آمده است. دايناسورهاي شاخدار و پنجه داسي شکل در نواحي صخره‌هاي سرخ مي‌زيسته و در شرايط خشک ته‌نشين شدند در صورتي که فسيل دايناسورهاي تيرانازاروس و ارنيتوميموزاروس و منقار اردکي در محيط‌هاي مرطوب‌تري شکل گرفته‌اند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388032348