پايان عمليات مرمت و احياي چلپي اوغلو

به گزارش ميراث آريا(chtn) مجري طرح احياي مجموعه چلپي اوغلو با بيان اين مطلب افزود: مجموعه چلپي اوغلو دردهه‌هاي اخير چندين بار مورد مرمت و بازسازي قرارگرفته که البته انتقادهايي نيز بر برخي از آنها وارد است.

محمدرضا نيکبخت در ادامه خاطرنشان کرد: احياي اين مجموعه بين سالهاي 78 تا 85 انجام و به عنوان اقامتگاه سلطانيه تبديل شد.

به گفته اين کارشناس ميراث فرهنگي؛درمرحله نخست،مطالعات نسبتاً کاملي براي شناخت بنا انجام شد که تا حدي کليات معماري مجموعه را روشن کرد.

وي اضافه کرد:در مداخله‌هاي مرمتي نوع نگاه و سياست‌هاي کلي به گونه‌اي بود که ارتباط کاملي بين مباني نظري مرمت و عمليات اجرايي صورت گرفته دربنا به وجود آمده و از يک منظر روش نسبتاً متفاوتي در برخورد با آثار تاريخي کشور بوده است.

نيکبخت با يان اين‌‌که همچنين درمقوله احيا، تغيير کاربري وطراحي اثاث داخلي از تجربه‌هاي قابل تأمل بوده است تصريح کرد: همين موارد موجب اعطاي لوح زرين و رتبه نخست مرمت در همايش ملي معماري سال 86 به اين طرح شد.

وي‌ با اشاره به اين‌که اين بناي تاريخي به شماره 167 در فهرست آثار تاريخي به ثبت ملي رسيده اظهارداشت:مجموعه چلپي اوغلو بنايي مربوط به دوره ايلخانان مغول واقع درشهر سلطانيه شامل يک آرامگاه و يک خانقاه بوده و منسوب به عارف چلپي اوغلو نوه مولانا و پسر بهاءالدين ولد است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388032637