وي با اشاره به اينکه پژوهشهاي خوبي طي چند سال اخير صورت گرفته است، گفت:پژوهش هاي صورت گرفته حقايق بسياري را براي ما آشکار کرده است، همچنين بررسيهايي که در بخش درياي عمان در استان هرمزگان انجام گرفت و تا بندر بوشهر ادامه يافت اطلاعات بسيار ارزشمندي را در اختيار ما قرار داده است تا بتوانيم به چگونگي روابط بين فرهنگي اين بخشها پي ببريم.
رئيس پژوهشکده باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور خاطرنشان کرد: اطلاعات و شناخت از جوامع پيرامون عاملي براي برگزاري اين همايش بود تا باستانشناسان ايران با توجه به زمان به دست آمده، از فرايند پژوهشها حداکثر استفاده را بکنند.
دبير کميته علمي سومين همايش بين المللي روابط بين فرهنگي عصر مفرغ آسياي ميانه تصريح کرد:به همين منظور طي شش ماهه اخير با فراخواني که داشتيم حدود 100 مقاله ارائه و از ميان آنها تعدادي مقاله براي اين همايش انتخاب شد.
فاضلي نشلي با بيان اينکه طي اين دو روز موضوعات مختلفي از سوي باستان شناسان جوان و پيشکسوتان اين حوزه ارائه خواهد شد، گفت: از جمله موضوعاتي که در اين همايش مورد بحث قرار مي گيرد مي توان به تحليل سفالهاي استقرارگاه هاي هزاره دوم و سوم پيش از ميلاد در مازندران، قبورخان ها و رهبران قبايل سيستان در دوران آغاز تاريخي،اجاقهاي دو چشمه گنور، همسان هاي ايراني، تخصص گرايي و الگوي استقرارهاي عصر مفرغ در دارستان بم اشاره کرد.
رئيس پژوهشکده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي کشور ابراز اميدواري کرد: در همايشهاي بعدي آسياي ميانه بتوانيم نقش فعالتري را ايفا کنيم.
دبير کميته علمي همايش اضافه کرد:برگزاري چنين همايش هايي کمک مي کند تا پژوهش هاي بينالمللي را با اهداف کلان تر به کمک باستان شناسان انجام دهيم.
فاضلي نشلي يادآور شد: محوطههاي تاريخي گوهر تپه در مازندران، شهر سوخته در سيستان و بلوچستان، شهداد، تل ابليس و تپه يحيي در کرمان، تورنگ تپه در گرگان و تپه کلار در کلاردشت مازندران از جمله محوطه هاي متعلق به عصر مفرغ در ايران است./117
انتهای پیام/