وي اضافه کرد: اين محوطه اگر چه در جريان فرايند تحولي استقرارگاههاي جنوب و جنوب شرق درياي مازندران در هزاره چهارم پيش از ميلاد ظهور کرد، ولي پتانسيلهايي چون نزديکي به خليج گرگان، شبه جزيره ميانکاله و درياي مازندران، قرارگيري در دشتهاي رسوبي دوران کوارترنر و نزديکي به رودخانههاي شورش غربي _ شرقي و کوهستاني البرز از مزيتهاي نسبي گوهر تپه براي توسعه بودهاند.
ماهفروزي خاطرنشان کرد: با توجه به اهداف پروژه و نظر به بررسي اجمالي از محيط طبيعي شرق مازندران و دشت گرگان و مطالعه اوليه در خصوص فرهنگهاي پس از نو سنگي تا عصر آهن، گوهر تپه به عنوان يکي از مهمترين محوطههاي دوره برنز براي کاوش انتخاب شد.
مدير پروژه (asec) و سرپرشت کاوش گوهر تپه تصريح کرد: با توجه به فصل مطالعه و کاوش در گوهر تپه اين هيأت توانست علاوه بر شناسايي وسعت تقريبي 50 هکتاري محوطه توالي زماني استقرار را در آن شناسايي کند.
وي در ادامه سخنراني خود به ارائه گزارشي از روند فعاليتهاي انجام شده در کاوش گوهر تپه مازندران که با همکاري هيات آلماني انجام شده است پرداخت.
ماهفروزي با اشاره به اينکه اين مقاله با همکاري کيريستين کرنل پيلر سرپرست هيات آلماني پروژه (asec) تهيه شده است، گفت: در نظر داريم با توجه به کاوشهاي انجام شده و نتايج حاصل از آن به معرفي جايگاه گوهر تپه در دوران مفرغ و فروپاشي آن در هزاره دوم بپردازيم.
وي خاطرنشان کرد: بنابراين تمام تلاشمان را خواهيم کرد تا به کمک تصاوير کاوش و تصاوير ماهوارهاي و نتايج تاريخگذاري مطلق و مقايسه دادههاي حوزه فرهنگي به تحولات اين دوره در حوزه جنوب و جنوب شرق درياي مازندران (asec) بپردازيم./117
انتهای پیام/