ارائه مقاله \" تخصص‌گرايي و الگوي استقرارهاي عصر مفرغ در دارستان بم\"

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، گاراژيان در ابتداي سخنراني خود ضمن معرفي منطقه دارستان گفت: بازديدها و بررسي‌هايي که طي دو سال در اين منطقه انجام شده منتج به شناسايي بيش از 70 اثر مربوط به دوره‌هاي نوسنگي بي‌سفال تا عصر مفرغ شده است.

وي تصريح کرد: همچنين لايه‌نگاري در دو استقرار؛ يکي مربوط به دوره نوسنگي و ديگري مربوط به اواخر دوره مس سنگي و عصر مفرغ در تابستان گذشته انجام شد.

گاراژيان با بيان اينکه بررسي‌هاي انجام شده بيش از 30 اثر مربوط به دوره مفرغ در منطقه را نشان داده است، افزود: بيشتر اين آثار حدود يک متر نهشته فرهنگي دارند و همگي گسترش افقي را نشان مي‌دهند و سطح بالاي تخصص‌گرايي در الگوي استقرارهاي منطقه بر اساس داده‌هاي حاصل از بررسي گزارش شده است.

وي خاطرنشان کرد: گمانه‌زني در استقرار (b5) کارگاه‌هاي توليد مهرهاي مشبک فلزي مربوط به اواخر دوره مس سنگي و اوايل دوره مفرغ را نشان داده است که تائيد‌کننده داده‌هاي حاصل از بررسي‌هاي باستان‌شناسي است.

اين دکتراي باستان‌شناس با اشاره به مقاله خود تصريح کرد: در اين مقاله داده‌هاي حاصل از بررسي در منطقه دارستان و لايه‌نگاري در استقرار (b5) به صورت طبقه‌بندي ارائه شده است.

گاراژيان اضافه کرد: همچنين تخصص‌گرايي و الگوي استقرارهايي که به طور تخصصي در کنار هم شکل گرفته و پراکنش معني‌‌دار آنها که از قديم به جديد به سرچشمه‌هاي رودخانه گسترش يافته است بحث و بررسي مي‌شوند.

وي متذکر شد: در نهايت چشم‌انداز منطقه و جايگاه استقرارهاي دوره مفرغ و ارتباط آنها با ديگر آثار شناخته شده از عصر مفرغ جنوب شرق ايران بررسي خواهد شد/117

انتهای پیام/

کد خبر 138803287