پرده برداري از کتيبه مطلاي حرم حضرت علي (ع)

مجري مرمت کتيبه مطلاي حرم حضرت علي (ع ) درگفتگو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:درحال حاضر عمليات مرمت و بازسازي کتيبه مطلاي حرم حضرت علي (ع) به پايان رسيده و قرار است پرده‌برداري و افتتاح اين کتيبه تزئين شده با زمينه مينايي رنگ، درتاريخ 13رجب، 15 تير ماه سال جاري به مناسبت تولد آن امام همام انجام شود.

علي‌رضا بهرمان درادامه خاطرنشان کرد:اين کتيبه در زمان حکومت صدام به شدت آسيب ديده و تخريب شده بود به طوري‌که حدود 20 کيلو گرم از طلاهاي موجود بر روي آن ، توسط فرزهاي سايشي چرخشي قوي ويژه آهنگري جمع‌آوري و نيز سطح فلز مس سطح کتيبه کاملا\" آسيب ديده بود.

به گفته عضو هيأت علمي پژوهشکده حفاظت و مرمت از آثار تاريخي فرهنگي؛ حکومت بعث عراق به دليل وجود اشعار فارسي موجود و نيز امضاي نادر شاه افشار برروي اين کتيبه، نسبت به تخريب اين کتيبه اقدام کرده بود.

وي با بيان اين‌که ابعاد کتيبه 52 متر و پهناي آن140 سانتي‌متر اعلام شده است تصريح کرد:براساس شواهد موجود، نمونه مشابه اين کتيبه در صحن و ساختمان‌هاي مذهبي ديگر درايران يا عراق مشاهده نشده است.

به گفته مجري مرمت کتيبه مطلاي حرم حضرت علي (ع ):براساس اسناد و مدارک تاريخي، نادرشاه افشارپس از مطلا کردن گنبد بزرگ حرم ، دستور ساخت و نصب اين کتيبه را صادر کرد.

وي در ادامه تاکيد کرد:براساس مطالعات و تحقيقات انجام شده برروي اين کتيبه به اين نتيجه رسيديم که اين کتيبه به دو خط فارسي و عربي و به خط ثلث استاد محمد علي اصفهاني نگاشته شده است.

بهرمان با بيان اين‌که در قسمت فوقاني و تحتاني کتيبه ، دو کتيبه به خط فارسي وجود داشته است اضافه کرد:پس از مطالعه برروي اشعار و ديوان‌هاي اشعار آن زمان ، متوجه شديم که اشعار فارسي کتيبه، مربوط به شاعر معروف آن دوره ذکي محمد مشهدي است.

مجري مرمت کتيبه مطلاي حرم حضرت علي (ع ) درپايان تاکيد کرد: اين کتيبه حدود دوسال پيش به ايران منتقل شده و توسط 25 نفر استادکار و کارشناس خبره در آزمايشگاه و کارگاه ويژه‌اي مرمت و بازسازي شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388033043